IT

Niceboy prináša celý rad nových Smart Home výrobkov

Niceboy prináša nové inteligentné spotrebiče Niceboy ION a vstupuje do neho úplne nového segmentu Smart Home. Počas budúceho roka chce rad ION ďalej rozširovať a priniesť užívateľom kompletnú múdru domácnosť, ktorú je možné ovládať pomocou jednej jedinej aplikácie.

Úspora času a energie Do kategórie Smart Home patria najrôznejšie elektrické výrobky a spotrebiče, ktoré je možné ovládať pomocou aplikácie v mobile. Ich cieľom je znížiť spotrebu elektrickej energie, ušetriť ľuďom čas aj peniaze a celkovo im maximálne spríjemniť život. Ovládanie chytrých zariadení je dnes jednoduché a intuitívne a výrobky sami o sebe nevyžadujú žiadnu zvláštnu starostlivosť. Stačí šikovný spotrebič spárovať s telefónom, spustiť aplikáciu a už môžete nastavovať všetko, ako potrebujete.

Všetko v jednej aplikácii Jedným zo základných cieľov spoločnosti Niceboy bolo, aby boli všetky inteligentné výrobky do domácnosti ovládané pomocou jednej jedinej aplikácie. „Vytvorili sme vlastnú, kompletne českú aplikáciu Niceboy ION, vďaka ktorej sa prepoja všetky inteligentné spotrebiče a dajú sa tak ovládať z jedného miesta,“ vysvetľuje produktový manažér Niceboy ION Jiří Svoboda. Chytré spotrebiče tak môžete ovládať mobilom napríklad z pohodlia gauča, a keď budete chcieť, tak si u niektorých nastaviť aj podrobnejšie parametre. Napríklad u svetiel môžete nastaviť intenzitu a farbu svetla či čas zapnutia a vypnutia. Výhodou je aj ovládanie na diaľku, ak chcete napríklad zapnúť robotický vysávač z pohodlia kancelárie na druhej strane mesta, aj to je jednoducho možné.

Nové výrobky Niceboy ION Rad nových spotrebičov zahŕňa výrobky od robotických vysávačov až po inteligentné zásuvky. Každá z kategórií navyše obvykle zahŕňa niekoľko typov daného výrobku, alebo niekoľko možných prevedení. Aké konkrétne múdre spotrebiče Niceboy v prvej várke prináša?

Robotické vysávače V kategórii robotických vysávačov Niceboy prináša hneď štyri typy – Charles i3, Charles i4, Charles i7 a Charles i9, od modelu so 7 infračervenými senzormi až po najdokonalejší vysávač s laserovým zameriavačom a 26 infračervenými senzormi, vďaka ktorým sa vyhne všetkým nástrahám na svojej ceste za upratovaním. V aplikácii si potom nastavíte, kedy a akým spôsobom bude vysávač vysávať alebo vytierať. A keď mu bude dochádzať energia, zájde sa sám nabiť do dokovacej stanice.

Chytré žiarovky Niceboy SmartBulb je k dispozícii v dvoch prevedeniach. V bielej farbe (ktorá môže svietiť s rôznou intenzitou) a farebnou, oba typy potom majú päticu so závitom buď E14, alebo E27. Žiarovku stačí naskrutkovať miesto tej, ktorú bežne používate, a potom ju prostredníctvom WiFi spárovať s telefónom. Môžete sa potom tešiť na postupné stmievanie alebo na farby podľa výberu – napríklad biele svetlo pre lepšie prebudenie, červené na večer alebo do detskej izby, aby nerušilo spánok.

Osobná váha Múdra osobná váha SmartScale (v čiernom i bielom prevedení) si na rozdiel od vás pamätá, koľko ste vážili včera či pred mesiacom, a vy tak môžete získať dlhodobý prehľad o svojich výsledkoch. A keď schudnete, váha vás pochváli! Dokáže si zapamätať až 8 členov domácnosti so všetkými ich parametrami. Vďaka aplikácii si potom svoje úspechy budete môcť porovnávať a navzájom sa povzbudzovať k zdravšiemu životnému štýlu.

Múdra kanvica S rýchlovarnou kanvicou SmartKettle budete mať pod kontrolou presnú teplotu vody. Či už budete potrebovať vriacu vodu na kávu alebo len 70 ° C na prípravu zeleného čaju. Ocenia ju ale aj mamičky najmenších detí, ktoré si môžu podľa potreby nastaviť správnu a bezpečnú teplotu na prípravu pokrmov pre bábätká i batoľatá. Samozrejmosťou je správne načasovanie – zapnúť sa môže v akýkoľvek vopred stanovený čas alebo napríklad súčasne s ranným budíkom.

Sonické kefky Sonická kefka má v základnom balení hneď tri typy tvrdosti, takže si každá hneď v úvode môže vyskúšať, aká tvrdosť mu vyhovuje. Využíva až 43 000 kmitov za minútu a na jedno nabitie vydrží až 20 dní. Zaobstaráte modely s mobilnou aplikáciou aj bez nej a oba typy sú potom k dostaniu v tradičnej bielej i decentnej čiernej farbe.

Múdra zásuvka Jej prostredníctvom môžete ovládať zapnutie či vypnutie prístrojov, ktoré do nej zapojíte. Stačí ju zastrčiť do bežnej zásuvky. A kde takú múdru zásuvku SmartPlug užijete? Napríklad na chalupe, kde vám bude nepravidelne rozsvecovať svetlo – a nikto nespozná, že vy tam nie ste. Pochopiteľne ale aj doma, kde sa na vybraných miestach môže napríklad v noci vypínať a šetriť tak energiu vybraných spotrebičov. Spotrebovanú energiu navyše sleduje v týždenných aj mesačných intervaloch/prehľadoch, takže môžete v prípade záujmu spotrebu energie detailnejšie sledovať.

Ako funguje Smart Home v praxi? Smart Home je značne variabilný a samozrejme záleží na tom, ako si všetko nastavíte podľa osobných preferencií. S aktuálne ponúkanými výrobkami Niceboy ION by to v praxi mohlo vyzerať napríklad nejako takto: Ráno vstanete, a keď rozsvietite lampičku s chytrou žiarovkou, dá vaša aplikácia povel chytrej kanvici, aby začala variť vodu. V obývačke a kuchyni vás potom privíta príjemne tlmené svetlo, ktoré vás nechá doprebrať a počas dvadsiatich minút sa rozsvieti naplno. Po obvyklých ranných aktivitách vybehnete do práce a až tam vám dôjde, že ste nechali všade rozsvietené a že vás doma potom čaká upratovanie po chlpatých domácich maznáčikoch. Jednoducho naštartujete aplikáciu, ktorá prepája všetky múdre spotrebiče a zapnete váš vopred napísaný scenár „odišiel som“ a vaša domácnosť sa dá do pohybu. Zhasnú sa svetlá v byte, ale v izbe vášho pubertiaka sa naopak rozsvietia, aby konečne vstal. Vďaka šikovnej kefke potom zistíte, či si naozaj vyčistil zuby. A váš robotický vysávač vyjde zo svojej nabíjacej stanice a začne vysávať či vytierať všetko, čo po sebe zanechali pes s mačkou.

Niceboy chce svoj rad smart výrobkov ION v nasledujúcom roku ďalej rozširovať a priniesť celý rad ďalších vychytávok. Všetky ďalšie smart výrobky pritom bude možné ovládať tou istou aplikáciou Niceboy ION. „Teraz do Vianoc uvádzame z radu Niceboy ION jednotlivé múdre spotrebiče, ale už v budúcom roku rozšírime ponuku tak, aby ste s nami zaobstarali kompletnú múdru domácnosť,“ upresňuje Jiří Svoboda.

Viac informácií o výrobkoch Niceboy nájdete na www.niceboy.cz