IT

Tipy na vianočné darčeky, ktoré potešia každého geeka

Najväčší „unboxing“ roka sa nezadržateľne blíži. Do Vianoc ostáva už len pár dní. Ak ešte nemáte nakúpené vianočné darčeky pre svojich blízkych a hľadáte nejakú inšpiráciu, prinášame vám zopár tipov na technické gadgety, ktoré celkom iste potešia každého geeka.

Disk optimalizovaný pre hráčov

Nový SSD disk Kingston FURY Renegade predstavuje novú generáciu PCIe 4.0 NVMe M.2 diskov pre hráčov, počítačových nadšencov a náročných používateľov. Prináša špičkový výkon pri vysokých kapacitách s využitím najnovšieho radiča a 3D TLC NAND pamätí. Vďaka maximálnemu využitiu dostupnej šírky pásma zbernice PCIe 4.0 dosahuje rýchlosť pri čítaní/zápise až 7.300/7.000 MB/s a výkon až 1.000.000 IOPS, aby ste si mohli naplno vychutnať výnimočné hráčske zážitky. Optimalizácia disku umožnila skrátiť čas načítania hier a aplikácií, uľahčiť streamovanie a zvýšiť celkovou rýchlosť odozvy systému. K dispozícii sú vysoké kapacity až 4 TB, čo bohato postačí aj pre veľmi rozsiahlu zbierku obľúbených hier alebo inú multimediálnu zábavu. Tenký modul formátu M.2 sa vojde aj do veľmi stiesneného priestoru v hráčskom notebooku alebo mini PC a dokonca aj v najnovšej generácii PlayStation 5, kde sa o jeho dobré chladenie aj pri intenzívnej záťaži postará integrovaný nízkoprofilový hliníkový chladič s grafénovou vrstvou.

Kingston FURY Renegade NVMe SSD, Cena: od 117€

 

Výkonný WI-Fi 6 router, ktorý prekvapí príjemnou cenou

Inteligentný Wi-FI 6 smerovač D-Link R15 EAGLE PRO AI AX1500 ponúka dvojpásmové bezdrôtové pripojenie rýchlosťou až 1 500 Mbps, ktoré poskytuje bleskurýchlu bezdrôtovú Wi-Fi 6 so zvýšeným dosahom, spoľahlivosťou a pokrytím až do 230 metrov štvorcových. To umožňuje užiť si Wi-Fi ako nikdy predtým a zároveň je to perfektné riešenie pre tých, čo vyžadujú stabilné Wi-Fi s minimálnymi interferenciami. Nový router sa veľmi ľahko nastavuje a spravuje vďaka mobilnej aplikácii. V prípade potreby je možné dosah Wi-Fi siete ešte predĺžiť pomocou EAGLE PRO AI Mesh extender (E15) alebo prídavných Mesh systémov (M15-2 a M15-3), ktoré budú dostupné neskôr v tomto roku.

D-Link R15 EAGLE PRO AI AX1500, Cena: 59,90 €

 

 

 

Malý darček, ktorý spraví veľkú radosť

Pamäťové karty Kingston CANVAS Plus sú tu preto, aby pomáhali zachytiť každý okamih vášho života. Je neuveriteľné koľko dát sa dnes vmestí na malú kartičku v mobilnom telefóne, alebo kamere, či digitálnom fotoaparáte. Tieto karty sa využívajú ako dátové úložisko aj v mikropočítačoch ako je Raspberry Pi, v navigáciách, alebo v kamerových dronoch a nespočetnom množstve ďalších a ďalších zariadení. Jednoducho ich nikdy nie je dosť, takže je dobré mať vždy v zásobe niekoľko ďalších, aby ste ich mohli použiť vo svojom obľúbenom zariadení. MicroSD a SD karty Kingston sú vyhlásené svojou spoľahlivosťou a kvalitou. V sérii Canvas si môžete vybrať z kariet Select pre chytré telefóny, Go! pre zrkadlovky a kamery alebo najvýkonnejších React pre 4K a akčné kamery. Všetky modely sú dostupné v SD prevedení ale aj v MicroSD, prípadne s redukciu na SD alebo cestovnou USB čítačkou.

Kingston CANVAS Plus, Cena: od 12€

 

Hľadáte darček pre kreatívnu dušu?

Bezdrôtové klávesnice MX Keys Mini a MX Keys Mini for Mac sú určené predovšetkým pre tvorcov obsahu, teda kreatívnych ľudí. MX Keys Mini ponúka to najlepšie z dobre známych, štandardne veľkých klávesníc MX Keys, avšak v minimalistickom bezdrôtovom prevedení. Môžete ich využívať v ľubovoľnom prostredí – na veľkom dizajnérskom stole v štúdiu, ale aj v domácom pracovnom kútiku, či na cestách ako doplnkovú klávesnicu pre notebook, tablet a mobil. Na klávesnici, ktorá bola vytvorená s ohľadom na efektivitu, stabilitu a presnosť, budete písať s istotou, pohodlne a štýlovo. Budete sa tak môcť plne sústrediť na prácu a na maximum využívať svoj tvorivý potenciál.

Logitech  MX Keys Mini, Cena: 78,90 €

 

Darček pre toho, čo veľa pracuje

Klávesnica je nepostrádateľnou výbavou počítačov. Je na nej veľa rôznych tlačidiel a tie sú uložené podľa nejakej logiky, ktorá bola vytvorená v minulom storočí. Žiaľ už vtedy sa zistilo, že niečo nie je úplne v poriadku a u mnohých používateľov sa začali prejavovať pri častej práci za počítačmi nepríjemné bolesti zápästia. Správnej ergonómii sa venujú odborníci na celom svete, aj vo výskumnom stredisku Logitech, kde vznikla jedna z najlepších kancelárskych klávesníc súčasnosti (teda minimálne z pohľadu ergonómie). Klávesnica K860 má tvar, ktorý v každej polohe poskytuje ideálny a prirodzený komfort pre vaše ruky. Má nožičky nielen vzadu, ale aj vpredu, aby ste mali správny náklon kláves pri písaní za stolom po stojačky, čo je v dnešnej „usedenej“ dobe jeden z veľmi preferovaných spôsobov pri práci. Prirodzený sklon a rozdelenie klávesnice výrazne odľahčí vašim zápästiam a svalom, takže aj po hodinách práce nebudú vaše ruky cítiť takú únavu ako pri použití bežnej klávesnice. Ak vám na niekom naozaj záleží, venujte mu darček, ktorý mu bude celý rok pomáhať tak, ako ergonomická klávesnica K860.

Logitech Ergo K860 Wireless Split Keyboard, Cena : 89,90

 

Dištančné Vianoce?

Žiaľ dnešná doba príliš nepraje spoločným stretnutiam, no netreba zúfať. Aj keď z nejakého dôvodu nemôžete byť spolu so svojimi blízkymi, môžete zostať aspoň vo vizuálnom kontakte pomocou webových kamier Logitech BRIO 4K, ktoré poskytujú špičkovú obrazovú kvalitu v UHD rozlíšení. Pri video hovore cez takéto kamery máte pocit akoby ste naozaj boli spolu v jednej miestnosti aj keď vás fyzicky môžu od seba deliť hoci aj tisícky kilometrov. Kamera je vybavená profesionálnymi technológiami, ktoré vylepšujú obraz pri zlom svetle (dokonca si v noci v prípade potreby vystačí aj so svetlom z monitoru), uľahčujú prenos videa v 4K rozlíšení a vedia zachytiť presne zvuk s technológiou potláčajúcou šum a ruchy na pozadí. Kamera zároveň cez aplikáciu Capture dáva streamerom úplnú kontrolu nad vysielaným živým videom. Túto kameru pre jej nekompromisnú kvalitu skrátka ocení každý.

Logitech BRIO 4K, Cena: 180 €