SlovenskoSprávy

O obnovenie bohoslužieb žiadal premiéra arcibiskup Zvolenský

8.12.2021 (Webnoviny.sk) – Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Stanislav Zvolenský požiadal v utorok 7. decembra premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO), aby boli verejné bohoslužby opäť sprístupnené, hoci aj s nevyhnutnými obmedzeniami. V tlačovej správe o tom informoval hovorca KBS Martin Kramara.

Právo na náboženské vyznanie

Zvolenský sa s premiérom rozprával aj o aktuálnej spoločenskej diskusii na tému ľudských práv, ku ktorým patrí aj právo na náboženské vyznanie.

Viac o téme: Koronavírus

Diskutovali o reakciách, ktoré v spoločnosti sprevádzali plošné zatvorenie kostolov a skonštatovali, že cieľom rokovaní nemá byť reakcia na vyvolané emócie, ale efektívny spôsob rešpektovania náboženskej slobody ako esenciálnej súčasti života spoločnosti, aj v pandemickej situácii.

Omše pre šesť ľudí

„Arcibiskup vyjadril nádej, že toto vedomie bude stabilnou súčasťou uvažovania pri podnikaní ďalších krokov zo strany verejných predstaviteľov štátu,“ uvádza KBS.

Sväté omše sú od stredy 24. novembra možné maximálne pre šesť ľudí. Ide teda len o nevyhnutnú asistenciu pri svätej omši. Individuálna pastorácia je však možná.

Viac k témam: Bohoslužby, COVID-19, Koronavírus, Pandemické opatrenia, Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – O obnovenie bohoslužieb žiadal premiéra arcibiskup Zvolenský © SITA Všetky práva vyhradené.