SlovenskoSprávy

Slovenská pošta predĺži otváracie hodiny pobočiek, zákazníci si môžu pohodlnejšie vyzdvihnúť zásielky

10.12.2021 (Webnoviny.sk) – Pobočky Slovenskej pošty budú v sobotu 11. decembra otvorené o hodinu dlhšie. Dôvodom je, aby si zákazníci mohli v predvianočnom období pohodlnejšie vyzdvihnúť zásielky či vybaviť iné poštové služby.

Viac o téme: Koronavírus

Pobočky pošty v nákupných centrách budú otvorené v štandardných otváracích hodinách. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

Využívanie BalíkoBOXov

Predsviatočné obdobie prináša zvýšený záujem o poštové služby, či už posielanie listových zásielok, alebo balíkov. Slovenská pošta preto odporúča ľudom, aby si posielanie zásielok nenechávali na poslednú chvíľu a najmä aby využívali doručovanie do BalíkoBOXov, expresné služby a doručovanie kuriérmi.

„Ideálnym spôsobom pre doručenie zásielky sú BalíkoBOXy, pretože sú dostupné 24 hodín 7 dní v týždni a zákazník si môže kedykoľvek a bezkontaktne podľa svojich možností vybrať zásielku samostatne bez čakania. Aktuálne má Slovenská pošta 145 BalíkoBOXov po celom Slovensku,“ uviedla Dorčáková.

Protipandemické opatrenia

V pobočkách Slovenskej pošty naďalej platia protipandemické opatrenia. V pobočke pošty sa môže aktuálne nachádzať jeden zákazník na 25 metrov štvorcových. Zároveň musia byť dodržiavané dvojmetrové vzájomné odstupy, čo platí aj pre zákazníkov, čakajúcich pred pobočkou.

Do priestorov pobočky môžu vstúpiť iba tí zákazníci, ktorí budú mať riadne nasadený respirátor s výnimkou zákazníkov podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR. Pošta zákazníkom odporúča priniesť si vlastné pero a pri úhrade platieb uprednostniť platobnú kartu.

Viac k témam: COVID-19, Otváracie hodiny
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenská pošta predĺži otváracie hodiny pobočiek, zákazníci si môžu pohodlnejšie vyzdvihnúť zásielky © SITA Všetky práva vyhradené.