SlovenskoSprávy

Pomoc pri dojčení začne na Slovensku preplácať ako prvá poisťovňa Union

15.12.2021 (Webnoviny.sk) – Kým mnohé prvorodičky majú strach najmä z toho, ako zvládnu pôrod, ženy, ktoré ho už majú za sebou, svorne hovoria, že to najťažšie príde až po ňom. Reč je o dojčení. Ak totiž nefunguje, prináša novopečenej mamičke pocity beznádeje a často aj nepríjemnú fyzickú bolesť. Mnohé ženy si preto hneď po návrate z pôrodnice domov, pozývajú na návštevu takzvanú laktačnú poradkyňu. Tá dokáže pomôcť hneď vo viacerých prípadoch kedy:

sa bábätko neprisáva
vás bolia bradavky či prsia
bábätko nepriberá
bábätko nepije dosť mlieka z prsníka a je dokrmované umelým mliekom
neviete nájsť tú najvhodnejšiu polohu na dojčenie

Za takéto poradenstvo ženy platia poplatky v rôznej výške – najčastejšie okolo 30 eur, avšak záleží aj od regiónu. Ak ste však poistené v UNION zdravotnej poisťovni, máte odteraz možnosť získať 20% zľavu na služby  profesionálnych laktačných poradkýň MAMILY, ktoré si môžete vybrať zo špeciálneho zoznamu.  Stačí, keď pri objednávaní termínu nadiktujte identifikačné číslo poistenky, ktoré nájdete na svojom preukaze. Suma osobnej konzultácie, bez dopravy, bude automaticky znížená o 20 %.

„Veríme, že takéto poradenstvo môže mnohým ženám „zachrániť“ dojčenie. Pri nedostatku informácií a slabej podpore okolia to totiž  radšej vzdajú a to je pre zdravie dieťaťa i matky obrovská škoda,“ vysvetľuje hovorkyňa poisťovňa Beáta Dupaľová Ksenzsighová dôvody zavedenia najnovšieho benefitu, ktorý je zameraný na mladé rodiny. Všetky benefity pre rodičov a bábätká nájdete tu.

Informačný servis

Viac k témam: Dojčenie, PR
Zdroj: Webnoviny.sk – Pomoc pri dojčení začne na Slovensku preplácať ako prvá poisťovňa Union © SITA Všetky práva vyhradené.