SlovenskoSprávy

Bratislavský kraj bude v budúcom roku hospodáriť s vyše 257 miliónmi eur. Kam pôjde najviac výdavkov?

17.12.2021 (Webnoviny.sk) – Bratislavský samosprávny kraj (BSK) bude v budúcom roku hospodáriť s viac ako 257 mil. eur. Rozhodli o tom krajskí poslanci na piatkovom zastupiteľstve BSK.

Najviac výdavkov pôjde na vzdelávanie. Táto suma predstavuje takmer 100 mil. eur, z čoho 83 mil. eur je určených na výkony v rámci vzdelávania a viac ako 16 mil. eur sa týka investičnej oblasti.

„Do sociálnej oblasti pôjde 43 mil. eur, pričom výkony spočívajú vo výške 36,5 mil. eur a na investície pôjde takmer 6 mil. eur,“ uvádza samospráva.

Na cesty II. a III. triedy je alokovaných spolu viac než 31 mil. eur, z toho 6 mil. eur je určených na prevádzku a opravy, 15 mil. eur na investičné výdavky programu 6, a suma 5,8 mil. v programe 3. Dôležitou položkou je aj prípojka Triblaviny na cestu pri Groboch vo výške približne 4 mil. eur.

„V kultúre je alokovaných viac než 14 mil. eur, z toho 6 mil. eur sa týka samotnej činnosti a viac než 8 mil. eur je spojených s investíciami. Tie súvisia najmä s bábkovým divadlom a Divadlom Aréna,“ poznamenal kraj. Rásť bude cestovný ruch a šport, v oblasti dotácií bolo alokovaných 2,6 mil.eur.

Viac k témam: Investície, Výdavky
Zdroj: Webnoviny.sk – Bratislavský kraj bude v budúcom roku hospodáriť s vyše 257 miliónmi eur. Kam pôjde najviac výdavkov? © SITA Všetky práva vyhradené.