SlovenskoSprávy

Vo vysokých Tatrách spustili lyžovačku v ďalších strediskách, k dispozícií je osemnásť trás

28.12.2021 (Webnoviny.sk) – Vo Vysokých Tatrách už v utorok spustili aj lyžovačku zo Skalnatého Plesa na Čučoriedky. Celkovo majú lyžiari v Tatrách k dispozícii 18 trás v Tatranskej Lomnici a na Štrbskom Plese. Ako ďalej informoval riaditeľ strediska Vysoké Tatry Dušan Slavkovský, najvyššie položená zjazdovka na Slovensku, Lomnické sedlo, je zatiaľ naďalej uzatvorená.

Zjazdovka zo Skalnatého Plesa ale zatiaľ nie je zasnežená v plnom profile. „Ak nám poveternostné podmienky budú priať, veríme, že čoskoro bude k dispozícii v plnej šírke,“ uviedol Slavkovský.

Naopak, zjazdovka z Lomnického sedla (2 190 m n.m.), ktorá je najvyššie položená a najstrmejšia zjazdovka vo Vysokých Tatrách, je úplne závislá od prírodného snehu.

Ten, ktorý napadol, sme už začali upravovať, aby ho nerozfúkalo a počkáme si na ďalšie sneženie. Dúfame, že príde a budeme môcť lyžiarom dopriať aj túto najnáročnejšiu zjazdovku v Tatrách,“ doplnil riaditeľ strediska.

Zdroj: Webnoviny.sk – Vo vysokých Tatrách spustili lyžovačku v ďalších strediskách, k dispozícií je osemnásť trás © SITA Všetky práva vyhradené.