SlovenskoSprávy

NAKA obvinila deväť osôb z extrémizmu, z pohostinstva sa mal ozývať hlasný spev a hajlovanie

30.12.2021 (Webnoviny.sk) – Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil deväť osôb z extrémizmu. Ide o prípad ešte zo septembra minulého roka, ktorý sa stal v Revúcej. V tlačovej správe o tom informoval hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Prezradili ich aj tetovania

Z pohostinstva a v jeho okolí sa v Revúcej pri oslave narodením ozýval hlasný spev a hajlovanie. Účastníci oslavy mali na tele viditeľné tetovania symbolov spájaných s nacizmom a neonacizmom.

Toto konanie svojou povahou a prejavom pohoršovalo miestnych obyvateľov, ktorí opakovane vec ohlasovali na tiesňovú linku polície.

Mužom hrozia až tri roky

Polícia preto začala vo veci konať. Obvinila Dominika K., Romana K., Petra B., Michala B., Miroslava B., Františka K., Romana M., Michala A., Artuša N. Ide o prečiny prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd, v niektorých skutkoch spolupáchateľstvom a prechovávania extrémistického materiálu.

Obvineným hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody od šiestich mesiacov do troch rokov, za prečin prechovávania extrémistického materiálu do dvoch rokov.

Viac k témam: Extrémisti, Extrémizmus
Zdroj: Webnoviny.sk – NAKA obvinila deväť osôb z extrémizmu, z pohostinstva sa mal ozývať hlasný spev a hajlovanie © SITA Všetky práva vyhradené.