SprávySvet

Johnson hovorí o pokračujúcom tlaku na zdravotníkov, Británia však opatrenia sprísňovať neplánuje

3.1.2022 (Webnoviny.sk) – Britský premiér Boris Johnson v pondelok varoval, že zdravotnícky systém krajiny zostane týždne pod tlakom pre terajší rast počtu prípadov nákazy koronavírusom. Naznačil však, že v najbližšom období v krajine nesprísnia protipandemické opatrenia.

Myslím si, že musíme pripustiť, že tlak na našu Národnú zdravotnú službu, naše nemocnice, bude veľký v najbližších týždňoch a možno aj dlhšie,“ povedal Johnson počas návštevy vo vakcinačnom centre v meste Aylesbury, 85 kilometrov severozápadne od Londýna.

Viac o téme: Koronavírus

Johnsonova vláda zrušila takmer všetky protipandemické reštrikcie v júli, ale minulý mesiac zmenila kurz a pre Anglicko aktivovala svoj Plán B, čo znamená nosenie rúšok v interiéroch verejných budov, predkladanie dokladu o vakcinácii alebo negatívny výsledok testu pred vstupom do nočných klubov a povinnosť práce z domu, ak je to možné.

V pondelok britský premiér vyzval obyvateľov, aby tieto pravidlá dodržiavali a dali sa zaočkovať posilňujúcou dávkou vakcíny. Zdá sa však, že vylučuje akékoľvek sprísnenie opatrení v najbližších dňoch. „Myslím si, že vpred pôjde naša krajina ako celok po ceste, na ktorej sme. Všetko budeme naďalej posudzovať,“ uviedol.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Johnson hovorí o pokračujúcom tlaku na zdravotníkov, Británia však opatrenia sprísňovať neplánuje © SITA Všetky práva vyhradené.