Ekonomika

Slovenská pošta predáva nehnuteľný majetok, v ponuke je aj budova v Bratislave za takmer dva milióny eur

3.1.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenská pošta, a. s., predáva neupotrebiteľný nehnuteľný majetok. Ide o prázdne objekty, ktoré dlhodobo nepoužíva na svoju činnosť, resp. nepotrebné pozemky. Ako v pondelok informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková, medzi ponúkanými nehnuteľnosťami sú aj také objekty, ktoré z pohľadu spoločnosti nebudú v strednodobom horizonte nevyhnutné na zabezpečenie prevádzkových potrieb.

„Všetky ponuky s podrobnou špecifikáciou a pokynmi pre uchádzačov sú zverejnené na internetovej stránke Slovenskej pošty,“ uviedla hovorkyňa s tým, že pri predaji je možná obhliadka jednotlivých nehnuteľností.

Môže byť použitá elektronická aukcia

Na predaj je podľa informácií na portáli Slovenskej pošty aj administratívno-prevádzková budova Pofis s pozemkami v hlavnom meste za minimálnu ponukovú celkovú kúpnu cenu 1,84 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Stavba bola odovzdaná do užívania v roku 1997. Lehota na predkladanie ponúk v tomto prípade je 4. februára, ich otváranie je plánované 10. februára. Slovenská pošta môže použiť na určenie úspešného uchádzača elektronickú aukciu.

Ponuka v ďalších mestách

V ponuke na predaj sú aj nehnuteľnosti pošty v ďalších jedenástich mestách a obciach na Slovensku v celkovej minimálnej hodnote viac ako milión eur s DPH.

Odpredaj stavby a pozemku priamo pod stavbou bude pre kupujúceho – neplatiteľa DPH fakturovaný ako oslobodený od DPH, pre kupujúceho – platiteľa DPH bude daňová povinnosť prenesená na kupujúceho v zmysle zákona o DPH.

Viac k témam: neupotrebiteľný nehnuteľný majetok
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenská pošta predáva nehnuteľný majetok, v ponuke je aj budova v Bratislave za takmer dva milióny eur © SITA Všetky práva vyhradené.