SlovenskoSprávy

Slovensko až do 18. januára neprejde na COVID automat, stále platia tie isté opatrenia

7.1.2022 (Webnoviny.sk) – COVID automat sa do 18. januára 2022, vrátane, nebude uplatňovať. Vyplýva to z návrhu aktualizácie Alert systému pre monitorovanie vývoja pandémie a prijímanie opatrení proti SARS-CoV-2, ktorého zmenu v piatok na online rokovaní schválila Vláda SR.

Viac o téme: Koronavírus

„V zmysle uznesenia vlády bol COVID automat pozastavený počas zákazu vychádzania. Keďže zákaz vychádzania sa končí v najbližšiu nedeľu, od pondelka by začal automaticky platiť COVID automat, preto vláda musela rozhodnúť o jeho pozastavení,” informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Kabinet piatkovým uznesením konkrétne rozhodol, že sa nebude na rokovanie vlády predkladať aktualizácia mapy okresov podľa aktuálnej rizikovej úrovne na základe vyhodnotenia COVIDU automatu, a ani sa nebude verejnosť raz týždenne informovať o rizikovej úrovni jednotlivých okresov.

Do 18. januára tiež hlavný hygienik nebude prijímať opatrenia vzťahujúce sa na obmedzenie prevádzok a hromadných podujatí, ktoré z COVID automatu vyplývajú.

Viac k témam: COVID automat, Koronavírus, Pandémia
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko až do 18. januára neprejde na COVID automat, stále platia tie isté opatrenia © SITA Všetky práva vyhradené.