SlovenskoSprávy

Premiér sa ohradil voči Sulíkovým výrokom, ktorými spochybnil sankcie uvalené na Rusko

20.1.2022 (Webnoviny.sk) – Premiér Eduard Heger (OĽaNO) ubezpečil Ukrajinu, že slovenská vláda nebude vyvíjať žiadne politické a ani ekonomické aktivity, ktoré by ospravedlňovali hrubé porušenie medzinárodného práva a rozbíjali koalíciu štátov odsudzujúcich počínanie Ruska.

Urobil tak v súvislosti s výrokmi ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), ktorý spochybňuje ekonomické sankcie voči Rusku a odmieta ich. V tlačovej správe o tom informoval Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

„Slovenská republika sa ešte za vlády Roberta Fica pridala k štátom, ktoré odsúdili anexiu Krymu a uvalili sankcie na Ruskú federáciu. Toto je oficiálna línia zahraničnej politiky Slovenskej republiky, na ktorej sa nič nezmenilo a je záväzná pre členov vlády,“ povedal premiér.

Heger očakáva, že minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS) bude vzniknutú situáciu s predsedom SaS Sulíkom riešiť.

Viac k témam: agresia, medzinárodné právo, Sankcie proti Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk – Premiér sa ohradil voči Sulíkovým výrokom, ktorými spochybnil sankcie uvalené na Rusko © SITA Všetky práva vyhradené.