Inzercia

Zariadenie, ktoré zlepšuje viditeľnosť v náročných podmienkach

Všetci veľmi dobre vieme, že naše okolie vnímame zrakom vďaka okolitému svetlu. To je ale v rôznych častiach dňa alebo za nevyhovujúcich podmienok minimálne. Našťastie ale výrobcovia modernej optiky prišli na to, ako si poradiť aj v takýchto náročných situáciách a nielen pri love.

Okrem žiarenia zo svetla predsa existuje aj to tepelné, ktoré dokážete pomocou profesionálnej termovízie zamerať objekty veľmi jednoducho a rýchlo.

Termovízie s citlivým snímačom

Každé teleso zvyčajne vyžaruje energiu – teplo vo forme svetelných zdrojov. Termovízne kamery využívajú infračervené žiarenie, ktoré je pre ľudské oko neviditeľné. Majú špeciálny snímač infračerveného žiarenia, cez ktorý sa tepelné žiarenie telies, ale aj predmetov premieňa na obraz.

Tento vygenerovaný obrázok reprodukuje správne obrysy, ale nie pôvodné farby tela/objektu. Čím väčšie sú teplotné rozdiely a čím je teleso teplejšie, tým lepšie je zaznamenané a viditeľné.

Najdôležitejšie ale je, že termovízne kamery nevyžadujú na vytvorenie obrazu vôbec žiadne svetlo.

Zjednodušene povedané, s termovíznou kamerou môžete vizualizovať iba teploty toho, čo by ste mohli vidieť aj ako obrázok na bežnom digitálnom fotoaparáte.

Takže, pokiaľ potrebujete pri love v lese plnom tmy, sychravého počasia alebo za hustého dažďa ostrejší zrak, oplatí sa do modernej Pulsar Proton termovízie investovať! Má veľmi citlivý snímač, HD AMOLED displej, ktorý sa postará o dokonalý obraz s vysokým kontrastom a detailmi obrazu.

Výhody, ktoré oceníte

Okrem vyššie spomenutého disponujú tieto moderné optické zariadenia aj nasledujúcimi výhodami:

  • Rýchle nájdenie zdrojov tepla.
  • Používanie vo dne aj v noci.
  • Funkcia bez dodatočného zdroja svetla v infračervenej oblasti.
  • Do značnej miery nezávislé od počasia.
  • Žiadne starnutie z hľadiska prevádzkových hodín.
  • Objekt nie je „oslepený“ IR, vďaka čomu lovec zostáva úplne bez povšimnutia.
  • Nižšia hmotnosť.

Takéto termovízie a iné optické zariadenia za výhodnú cenu a s rýchlym dodaním nájdete na Podnalov.sk

Zdroj obrázka: podnalov.sk