SlovenskoSprávy

Trojica obžalovaných v kauze prípravy vraždy exstarostu Marianky sa čoskoro postaví pred súd

30.1.2022 (Webnoviny.sk) – Špecializovaný trestný súd vytýčil na utorok 1. februára na pracovisku v Banskej Bystrici začiatok súdneho procesu v kauze prípravy vraždy bývalého starostu obce Marianka v okrese Malacky Dušana Statelova. Obžalobe v tomto prípade čelia developer Kamil B. a takisto Roman B. a Milan D.

Úrad špeciálnej prokuratúry im pripisuje obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu prípravy spáchaný formou spolupáchateľstva, zločin útoku na verejného činiteľa a zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Kamil B. si podľa polície spolu s Romanom B. objednali likvidáciu exstarostu Dušana Statelova za odmenu 35-tisíc eur. Dnes už bývalému starostovi začiatkom februára 2021 podpálili neznámi páchatelia stajňu a pred niekoľkými rokmi auto. V marci minulého roku Statelov odstúpil z funkcie.

Motívom na vraždu podľa medializovaných informácií malo byť, že poškodený ešte ako starosta odmietol skolaudovať rodinné domy v obci.

Viac k témam: Príprava vraždy, Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Trojica obžalovaných v kauze prípravy vraždy exstarostu Marianky sa čoskoro postaví pred súd © SITA Všetky práva vyhradené.