SlovenskoSprávy

Boj proti korupcii je dôležitý aj na nadnárodnej úrovni, vyhlásil Heger po telefonáte s Kövesiovou

1.2.2022 (Webnoviny.sk) – Boj proti korupcii je dôležitý aj na nadnárodnej úrovni. Premiér Eduard Heger (OĽaNO) to skonštatoval vo svojom profile na sociálnej sieti po tom, ako v utorok telefonoval s hlavnou európskou prokurátorkou Laurou Kövesiovou. Tá zodpovedá za vyšetrovanie a stíhanie trestných činov poškodzujúcich rozpočet Európskej únie (EÚ) vrátane zneužívania eurofondov.

Európska prokuratúra, ktorá začala fungovať len pred rokom, už podľa Hegera prináša konkrétne výsledky. „Niektoré z nich sú aj zo Slovenska. EÚ ako jednotné spoločenstvo potrebuje rovnaký meter na boj voči korupcii. Je dobrým signálom, že úrad vedie skúsená a odvážna prokurátorka, ktorá má moju dôveru,“ vyhlásil premiér.

Heger zdôraznil, že inšpiratívny je aj príbeh prokurátorky Kövesiovej, ktorá je dôkazom toho, že v boji s korupciou sa nesmie poľavovať. V minulosti pôsobila ako generálna prokurátorka v Rumunsku, kde sa jej podarilo odsúdiť mnohé politické špičky.

Viac k témam: Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Boj proti korupcii je dôležitý aj na nadnárodnej úrovni, vyhlásil Heger po telefonáte s Kövesiovou © SITA Všetky práva vyhradené.