SlovenskoSprávy

Fico mobilizuje opozíciu, podpísanie obrannej dohody s USA označil za deň zrady (video)

4.2.2022 (Webnoviny.sk) – Na spoločný postup opozície vyzval predseda strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico pri proteste proti schváleniu obrannej dohody s USA. Parlament má o nej rokovať v utorok (8. februára).

Zmluva o vojenskom poddanstve

Predstavitelia Smeru – SD budú v piatok (4. februára) podvečer symbolicky na odpor proti zmluve klásť vence pred bustou Alexandra Dubčeka umiestnenou pred Národnou radou SR. Fico to dnes uviedol vo videu na sociálnej sieti.

Podpis obrannej dohody označil za „deň zrady“, keď ministri Ivan Korčok (nom. SaS) a obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) „s požehnaním prezidentky Zuzany Čaputovej podpísali v USA zmluvu o vojenskom poddanstve“.

Zradcovská zmluva

Podľa Fica bude pri rokovaní o dohode v parlamente „obrovský súboj“ a v jeho čele bude Smer-SD. Dodal, že to bude zároveň otváracie kolo k petičnej akcii za referendum k vypovedaniu „tejto zradcovskej zmluvy“.

Minister obrany SR vo štvrtok (3. februára) za účasti ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Korčoka podpísal vo Washingtone D.C. s ministrom zahraničných vecí Spojených štátov amerických Antonym Blinkenom Dohodu medzi vládou SR a vládou USA o spolupráci v oblasti obrany (DCA).

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: obranná dohoda USA a Slovenska
Zdroj: Webnoviny.sk – Fico mobilizuje opozíciu, podpísanie obrannej dohody s USA označil za deň zrady (video) © SITA Všetky práva vyhradené.