SlovenskoSprávy

Polícia pracuje pri vyšetrovaní smrti Bučku s viacerými verziami, odmieta predčasné vyvodzovanie záverov

6.2.2022 (Webnoviny.sk) – Napriek tomu, že policajný vyšetrovateľ začal v prípade smrti bývalého riaditeľa Vojenskej spravodajskej služby Petra Bučku trestné stíhanie vo veci úkladnej vraždy, v danej veci pracuje s viacerými vyšetrovacími verziami, z ktorých na základe získaných dôkazov nebola doposiaľ ani jedna definitívne potvrdená alebo vyvrátená. Uviedlo to v stanovisku Prezídium Policajného zboru SR.

Reagovalo tak na medializované informácie, podľa ktorých zviazané ruky zosnulého považujú vyšetrovatelia za odkaz a potenciálnu výstrahu pre iných.

„Je predčasné vyvodzovať akékoľvek závery. Účelové podsúvanie ktorejkoľvek verzie širokej verejnosti vyšetrovanie sťažuje,“ uviedlo policajné prezídium.

Bývalého riaditeľa Vojenskej spravodajskej služby Petra Bučku našli koncom januára mŕtveho v kameňolome Slovenského vodohospodárskeho podniku v Bratislave pri Devíne. Muž údajne visel na strome neďaleko tamojšieho jazera.

Viac k témam: Krimi, Vyšetrovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia pracuje pri vyšetrovaní smrti Bučku s viacerými verziami, odmieta predčasné vyvodzovanie záverov © SITA Všetky práva vyhradené.