SlovenskoSprávy

Fico pre dohodu s USA chystá pietnu akciu. Hamrana obvinil, že bráni ľuďom zúčastniť sa (video)

8.2.2022 (Webnoviny.sk) – Opozičná strany Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) plánuje v utorok (8. februára) o 17:00 hodine pietnu akciu pri buste Alexandra Dubčeka pri Národnej rade SR (NR SR).

Ako uviedol predseda strany Robert Fico vo svojom profile na sociálnej sieti, klásť vence plánujú počas rokovania parlamentu k obrannej dohode medzi Slovenskom a Spojenými štátmi americkými.

Protest pri budove NR SR

Na zhromaždení sa pritom chcú prihovoriť prítomným ľudom. „Na naše obrovské prekvapenie nám niekto oznámil, stále nevieme kto, že toto podujatie nemôže byť konané v takom rozsahu, ako bolo pôvodne plánované a že verejnosť sa nebude môcť zúčastniť na tomto podujatí,“ povedal Fico.

Predseda opozičnej strany požiadal prezidenta Policajného zboru Štefana Hamrana, nech rešpektuje zákon o zhromažďovacom práve. Ten umožňuje konanie protestu 50 metrov od budovy parlamentu. Vyzval preto šéfa polície, nech si príde odmerať vzdialenosť busty od budovy NR SR.

Republika ponúkla pódium

Zároveň apeloval na Hamrana, aby rešpektoval „najvýznamnejšie“ demokratické výdobytky a aby urobil všetko pre to, aby sa v utorok o 17:00 hodine mohli ľudia zúčastniť na podujatí.

„Pokiaľ takto hrubo budete porušovať zákon o zhromažďovacom práve z roku 1990, budete v budúcnosti za to niesť veľmi vážne politické dôsledky,“ uzavrel Fico.

K téme sa vyjadrilo aj hnutie Republika, ktoré ponúklo Robertovi Ficovi svoje pódium, ak mu nebude umožnené vystúpiť pred ľudmi.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: obranná dohoda USA a Slovenska, Predseda strany Smer-SD, Protest
Zdroj: Webnoviny.sk – Fico pre dohodu s USA chystá pietnu akciu. Hamrana obvinil, že bráni ľuďom zúčastniť sa (video) © SITA Všetky práva vyhradené.