SprávySvet

Minister obrany Šojgu ubezpečil britského náprotivka, že Rusko neplánuje zaútočiť na Ukrajinu

11.2.2022 (Webnoviny.sk) – Koncentrácia ruských vojsk v blízkosti ukrajinského územia jednoznačne prekračuje „rámec bežných cvičení“. Vyhlásil to britský minister obrany Ben Wallace po rokovaniach so svojim ruským rezortným kolegom Sergejom Šojguom.

Rozhovory v Moskve označil za „konštruktívne a úprimné“. Ako dodal, ruský partner ho ubezpečil, že Moskva nemá v úmysle zaútočiť na Ukrajinu.

Šojgu na úvod stretnutia uviedol, že k napätiu prispievajú dodávky zbraní zo strany USA, Veľkej Británie a ďalších spojencov. Wallace po rokovaniach novinárom povedal, že protitankové strely, ktoré Spojené kráľovstvo poslalo na Ukrajinu, sú obranné taktické zbrane, a pokiaľ ju nenapadnú, nepredstavujú hrozbu pre žiadneho suseda.

Rusko na hraniciach s Ukrajinou zhromaždilo viac ako 100-tisíc vojakov, akékoľvek plány na inváziu však opakovane popiera. USA a ďalšie západné krajiny, naopak, varujú, že útok môže prísť kedykoľvek.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Minister obrany Šojgu ubezpečil britského náprotivka, že Rusko neplánuje zaútočiť na Ukrajinu © SITA Všetky práva vyhradené.