SprávySvet

Americký portál čelí obvineniam zo šírenia proruskej propagandy, Bidena pravidelne kritizuje pre kroky na Ukrajine

15.2.2022 (Webnoviny.sk) – Známy americký spravodajský portál čelí obvineniam z účasti na šírení prokremeľskej propagandy. Informuje o tom agentúra AP, pričom sa odvoláva na zdroje z prostredia amerických tajných služieb.

Články z Kremľa

Web Zero Hedge údajne zverejňuje články vytvárané médiami pod kontrolou Moskvy. Obsah potom zdieľajú ďalšie médiá a ľudia bez toho, aby vedeli o týchto prepojeniach, uviedli podľa AP predstavitelia tajných služieb vystupujúci pod podmienkou anonymity. Portál obvinenia odmieta a tvrdí, že sa snaží publikovať široké spektrum názorov pokrývajúce udalosti z oboch strán.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Web Zero Hedge ostro kritizuje administratívu prezidenta Joea Bidena a zverejnil aj články o kauzách jeho syna Huntera.

Šírenie paniky

Web, ktorý má na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter zhruba 1,2 milióna sledovateľov, je známy skôr spravodajstvom o trhoch a financiách, venuje sa však aj politickým témam z konzervatívnej perspektívy.

V posledných mesiacoch zverejnil množstvo článkov, v ktorých obviňoval USA z vyvolávania paniky v ukrajinskej kríze. Rusko na hraniciach s Ukrajinou zhromaždilo viac ako 130-tisíc vojakov, čo vyvoláva obavy z príprav na inváziu.

Viac k témam: Portál, Ruská propaganda
Zdroj: Webnoviny.sk – Americký portál čelí obvineniam zo šírenia proruskej propagandy, Bidena pravidelne kritizuje pre kroky na Ukrajine © SITA Všetky práva vyhradené.