SlovenskoSprávy

Kolíková nevíta, že návrh zmiernenia trestov za marihuanu predbieha novelu Trestného zákona

16.2.2022 (Webnoviny.sk) – Ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú (nom. SaS) neteší, že návrh poslancov k zmierneniu trestov za marihuanu predbieha komplexnú novelu Trestného zákona. Zmiernenie trestnej sadzby navrhla v parlamente skupina poslancov hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti. Tému zníženia trestov za drogy rieši aj novela Trestného zákona, ktorú predstavila aj šéfka rezortu spravodlivosti.

„Je z toho vytiahnutá len jedna časť. Rozumiem, že tá je tak mediálne aj spoločensky najzaujímavejšia,“ povedala na adresu návrhu poslancov Kolíková. Zdôraznila však, že aj keď prejde len táto časť, bude to dobré.

„Tento návrh nerieši jednoznačne, čo sa stane s odsúdeniami, ktoré spadajú pod iné posúdenie. V tomto tá komplexná právna úpravu riešila celý proces, aby bolo jasné aj do budúcna v akýchkoľvek veciach, keď dôjde k zmene kvalifikácie daného skutku, ako sa má vyhodnotiť daná vec,“ povedala Kolíková.

Viac k témam: Marihuana
Zdroj: Webnoviny.sk – Kolíková nevíta, že návrh zmiernenia trestov za marihuanu predbieha novelu Trestného zákona © SITA Všetky práva vyhradené.