PR a inzercia

Tipy a praktické rady, ako opäť rozžiariť vaše zlaté šperky

Zlato je drahý kov, ktorý nie je príliš tvrdý. Používaním sa preto veľmi rýchlo nielen zdeformuje, ale aj zašpiní a stratí lesk. Aby ste tomu predišli, je dôležité osvojiť si s jeho kúpou určité a dôležité preventívne opatrenia. Šperk sa vám za to odvďačí nevídanou krásou.

Poďme sa preto na tie najdôležitejšie a účinné spôsoby prevencie spoločne pozrieť.

Čo je najčastejším dôvodom znehodnotenia zlatých šperkov?

Treba povedať, že zlato je ušľachtilý kov, ktorého dokonalý stav a lesk len tak ľahko niečo nezničí. . Zlato však prichádza do styku so vzduchom, kyslíkom a vlhkosťou a časom môže väčším opotrebovaním a po strate svojich pôvodných vlastností oxidovať a tmavnúť.

Existujú aj iné zvyky, ktoré určujú oxidáciu zlata, najmä pokiaľ ide o krásne zlaté prstene, ktoré sa zvyčajne nosia pri bežných činnostiach, počas ktorých sa používajú rôzne kozmetické prípravky, parfumy a mydlá so saponátmi.

Mnohé z nich obsahujú silné chemikálie, voči ktorým nemá šancu ani ten najodolnejší materiál. Aby ste si preto poistili dlhodobú krásu zlatých šperkov, myslite na to, kedy a pri akých príležitostiach ich používate.

Ako vyčistiť zlaté šperky bez pomoci odborníka?

Ďalším dobrým spôsobom, ako zachovať krásu a lesk šperkov je, ak ich budete pravidelným čistením udržiavať v dobrom stave. V týchto prípadoch sa naopak, použitie niektorých menej agresívnych čistiacich prípravkov odporúča.

Vaše obľúbené zlaté prívesky sa vám za takúto domácu starostlivosť určite poďakujú. Nájdite si preto na ich čistenie s jemným mydlom čas a uvidíte, že budú krásne a lesklé zas.

Môžete na to využiť nielen mydlo, ale aj jedlú sódu, ocot či zubnú pastu. Pozor na vsadené kamene v šperkoch a intenzitu tlaku čistenia kefkou.

Na záver šperk dobre opláchnite vlažnou vodou a vysušte jemnou handričkou. Nevystavujte šperky silným UV lúčom slnka, vysokým teplotám, mechanickému poškodeniu a uvidíte, že ich krása bude večná.

Zdroj obrázka: Thedugme/Shutterstock.com