SprávySvet

Rusko uznaním separatistických entít na Donbase podľa Korčoka hrubo porušilo medzinárodné právo (video)

22.2.2022 (Webnoviny.sk) – Uznaním separatistických entít na Donbase Ruská federácia hrubo porušila medzinárodné právo a svoje medzinárodné záväzky. Na utorkovej tlačovej konferencii to povedal minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nom. SaS) s tým, že Rusko popiera vlastné princípy, na ktoré sa odvoláva. Minister zdôraznil, že týmto krokom znemožnilo Rusko mierové rokovania za účelom vyriešenia konfliktu na východe Ukrajiny.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Ruský prezident Vladimir Putin sa v pondelok 21. februára rozhodol uznať nezávislosť samozvanej Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky, ktoré sa nachádzajú vo východnej časti ukrajinského územia a kontrolujú ich proruskí separatisti.

Kremeľ to oznámil vo vyhlásení, na ktoré sa odvoláva spravodajský portál BBC. Putin podľa vyhlásenia povedal lídrom Francúzska a Nemecka, že má v úmysle podpísať dekrét, ktorý regióny uznáva ako nezávislé štáty.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko uznaním separatistických entít na Donbase podľa Korčoka hrubo porušilo medzinárodné právo (video) © SITA Všetky práva vyhradené.