SprávySvet

Rusko si zaslúži najrýchlejšiu a najtvrdšiu odpoveď, tvrdí Beňová. Šimečka označil útok za čierny deň pre Európu

24.2.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinci sa stali terčom agresora. Aj takto slovenskí europoslanci reagujú na sociálnej sieti na agresiu Ruska voči Ukrajiny.

Treba rýchlo konať

„V myšlienkach ostávam s miliónmi nevinných Ukrajincov a Ukrajiniek, ktorí sa stali terčom agresora. Túto noc sa ukrývali pred výbuchmi, utekali z mesta a ich život naplnil strach o seba a svojich najbližších,“ uvádza europoslanec Martin Hojsík (PS/RE) .

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Podľa Moniky Beňovej (Smer-SD/S/D) si Vladimír Putin zaslúži čo najrýchlejšiu a najtvrdšiu odpoveď. „Jeho nezodpovedný, agresívny a otvorený útok na Ukrajinu nemá ospravedlnenie. Stojíme plne na strane Ukrajiny a Európska únia a Organizácia Severoatlantickej zmluvy (NATO) musí čo najrýchlejšie konať,“ dodala Beňová.

„Včera aj dnes ráno som telefonoval s mnohými mojimi Ukrajinskými priateľmi, medzi ktorými je aj množstvo Rómov, o situácii na Ukrajine. Modlím sa za všetkých Ukrajincov a dúfam, že mojich priateľov som nepočul včera a dnes ráno naposledy,“ spomenul Peter Pollák (OĽaNO).

Ukrajinci bojujú aj za nás

Podpredseda Európskeho parlamentu a slovenský europoslanec Michal Šimečka (PS/RE) považuje štvrtok za čierny deň pre Európu. Ukrajina podľa neho čelí obrovskej a nevyprovokovanej tragédii. Skonštatoval to vo svojom profile na sociálnej sieti.

„Musíme spraviť všetko preto, aby Rusko svoje vojenské útoky čo najskôr zastavilo. Ide o životy miliónov Ukrajincov a Ukrajiniek, rovnako ako o bezpečnosť a budúcnosť nás a našich detí tu na Slovensku,“ vyhlásil.

Šimečka pripomína, že dnes sa nehrá o nič menej, ako o bezpečnostný poriadok v Európe a suverénne právo menších krajín rozhodnúť o svojom osude bez toho, aby ich väčší sused ponížil a zlikvidoval. „Ukrajinci dnes bojujú aj za nás, a našou úlohou je im pomôcť najviac, ako sa dá,“ uzavrel.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko si zaslúži najrýchlejšiu a najtvrdšiu odpoveď, tvrdí Beňová. Šimečka označil útok za čierny deň pre Európu © SITA Všetky práva vyhradené.