SprávySvet

Rusko plánuje obsadiť Kyjev, prevziať kontrolu nad Ukrajinou a donútiť vládu podpísať dohodu o rozdelení krajiny

25.2.2022 (Webnoviny.sk) – Ruské vojská plánujú prevziať kontrolu nad ukrajinským hlavným mestom Kyjev. Referuje o tom spravodajský web BBC s odvolaním sa na zdroj z prostredia ukrajinskej kontrarozviedky, ktorý poskytol informácie portálu Ukrajinská pravda.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Tieto plány sú nepotvrdené, no podľa kontrarozviedky sa chce Rusko zmocniť hlavného kyjevského letiska a riadenia letovej prevádzky, aby mohlo priletieť 10-tisíc vojakov, čím chce údajne Moskva odvrátiť pozornosť od ďalších útokov na hraniciach.

Rusko podľa tajnej služby chce vyvolať paniku v meste odpojením elektriny a telekomunikačných sietí a tiež exodus utečencov, aby zabránilo pohybu ukrajinských síl. Následne sa údajne plánuje zmocniť vládnych budov, prevziať kontrolu nad štátom a prinútiť Ukrajinu podpísať dohodu s ruskými podmienkami.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Aktuálna situácia na Ukrajine (fotografie)

Po tom akte môže podľa kontrarozviedky Rusko dosadiť do vedenia Ukrajiny proruských lídrov a rozdelí Ukrajinu na dve časti, ako kedysi fungovalo východné a západné Nemecko.

Viac k témam: Okupácia, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko plánuje obsadiť Kyjev, prevziať kontrolu nad Ukrajinou a donútiť vládu podpísať dohodu o rozdelení krajiny © SITA Všetky práva vyhradené.