SlovenskoSprávy

UNICEF vyhlasuje krízovú zbierku na pomoc Ukrajine

25.2.2022 (Webnoviny.sk) – Zintenzívnenie nepriateľských akcií na Ukrajine, predstavuje bezprostrednú hrozbu pre 7,5 milióna detí v krajine. Pracovníci UNICEF sú v prvých líniách pomoci a s miestnymi partnermi poskytujú okamžitú humanitárnu pomoc.

Deti na Ukrajine potrebujú našu pomoc. Ak máte možnosť, pošlite im pomoc ešte dnes. Kliknutím na tento odkaz, prípadne pošlite SMS v hodnote 3 € s textom Ukrajina na 844.

Nedopusťme, aby v Európe či kdekoľvek vo svete vyrastali deti s hlbokými traumami

Ak je to vo vašich možnostiach, prosíme o pomoc pre deti a ich rodiny. Vaše dary budú použité na pomoc deťom a ich rodinám, na zabezpečenie ich základných potrieb: jedla, liekov, strechy nad hlavou, prístupu k čistej vode a psychosociálnej pomoci.

Neexistujú žiadne ozbrojené operácie takéhoto rozsahu, ktoré by neviedli k zbytočnej smrti detí. Ako všetky konflikty, aj tento rýchlo prerastie do detskej krízy

Paľba z ťažkých zbraní pozdĺž kontaktnej línie v posledných dňoch poškodila kritickú vodnú infraštruktúru a vzdelávacie zariadenia. Ak boje neustúpia, desaťtisíce rodín by mohli byť násilne vysídlené, čo by dramaticky zvýšilo potrebu humanitárnej pomoci.

Posledných osem rokov konfliktu spôsobilo hlboké a trvalé škody na oboch stranách kontaktnej línie. Deti Ukrajiny teraz zúfalo potrebujú mier.

UNICEF vyzýva všetky strany, aby rešpektovali svoje medzinárodné záväzky na ochranu detí pred ublížením, a aby zabezpečili, že humanitárna pomoc sa môže bezpečne a rýchlo dostať k deťom v núdzi. UNICEF tiež vyzýva všetky strany, aby sa zdržali útokov na základnú infraštruktúru, od ktorej sú deti závislé – vrátane vodných a hygienických systémov, zdravotníckych zariadení a škôl.

Ako pomáha UNICEF na Ukrajine?

UNICEF pomáha na Ukrajine počas celej doby konfliktu (rok 2022 je už ôsmym rokom konfliktu) prostredníctvom štyroch kancelárii na oboch stranách kontaktnej línie a spolu s partnermi zabezpečuje zásobovanie vodou, hygienickými balíčkami, liekmi, vakcínami,  opravuje školy a zničenú infraštruktúru, pomáha deťom zotaviť sa z tráum, ktoré zažívajú počas vojny.

Ak máte možnosť, pošlite im pomoc ešte dnes. Kliknutím na tento odkaz, prípadne pošlite SMS v hodnote 3 € s textom Ukrajina na 844.

Za vašu pomoc veľmi pekne ďakujeme.

O UNICEFe

UNICEF je jednou z najvýznamnejších humanitárnych organizácií na svete, ktorá pomáha deťom v núdzi už od roku 1946. Pôsobíme vo viac ako 190 krajinách, na tých najťažšie dosiahnuteľných miestach. Pracujeme deň čo deň, aby sme pomohli prežiť deťom, ktoré sa ocitli v núdzi. Ochraňujeme ich práva, zabezpečujeme pre ne vodu, jedlo, strechu nad hlavou, lieky, vzdelanie, aby dostali šancu naplniť svoj potenciál.

Informačný servis

Viac k témam: Finančná zbierka, Humanitárna pomoc, Ukrajina, Zbierka
Zdroj: Webnoviny.sk – UNICEF vyhlasuje krízovú zbierku na pomoc Ukrajine © SITA Všetky práva vyhradené.