SlovenskoSprávy

Poslanca Blahu riešili na zasadnutí Správnej rady akadémie vied, dôvodom je šírenie nenávisti a porušovanie kódexu vedca

28.3.2022 (Webnoviny.sk) – Zasadnutie Správnej rady Ústavu politických vied Slovenskej akadémie vied (SAV), na ktorom sa mali rozprávať o pôsobení člena ústavu a opozičného politika Ľuboša Blahu (Smer-SD), sa uskutočnilo v piatok (25. marca).

Agresívna rétorika poslanca

Agentúre SITA to potvrdila hovorkyňa SAV Katarína Gáliková s tým, že zápisnica zo stretnutia bude zverejnená na stránke ústavu v najbližších dňoch.

SAV Blahu opakovane upozornila na jeho nevhodné správanie. Štatutárni zástupcovia plne stoja za vyjadreniami Etickej komisie SAV, ktorá okrem iného k jeho správaniu konštatovala, že postavenie vedca sa viaže na istú zodpovednosť.

Blaha porušuje etické štandardy

V tejto súvislosti preto štatutárni zástupcovia ústavov a centier SAV vyzvali Blahu, aby ukončil svoje pôsobenie v akadémii. Blaha totiž podľa nich opakovane a hrubo nerešpektuje etické štandardy vedca a zneužíva slobodu prejavu.

Opozičný poslanec parlamentu v reakcii na to koncom februára uviedol, že zo SAV ho nevyštvú.

Viac k témam: Dezinformácie, Šírenie nenávisti
Zdroj: Webnoviny.sk – Poslanca Blahu riešili na zasadnutí Správnej rady akadémie vied, dôvodom je šírenie nenávisti a porušovanie kódexu vedca © SITA Všetky práva vyhradené.