SlovenskoSprávy

Lipšica čaká koncom apríla disciplinárne konanie pre spochybňovanie inšpekčnej služby, podnet podal Žilinka

30.3.2022 (Webnoviny.sk) – Najvyšší správny súd SR nariadil termín ústneho pojednávania v disciplinárnom konaní proti špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi na 28. apríla. Informoval o tom hovorca súdu Michal Hajtol.

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka podal 13. augusta minulého roku návrh na začatie disciplinárneho konania proti špeciálnemu prokurátorovi Lipšicovi.

Podľa generálneho prokurátora SR sa mal disciplinárneho previnenia dopustiť špeciálny prokurátor tým, že 28. júla 2021 bez znalosti spisu verejne „špekulatívne a zavádzajúcim spôsobom“ polemizoval o vznesení obvinenia vyšetrovateľom špecializovaného tímu Úradu inšpekčnej služby v právoplatne neskončenej trestnej veci, ktorá nepatrila do pôsobnosti Úradu špeciálnej prokuratúry.

Lipšic sa konkrétne vyjadril, že špeciálna prokuratúra so znepokojením vníma snahy zabrzdiť vyšetrovanie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v kauze Očistec.

Viac k témam: Disciplinárne konanie, Kauza Očistec, Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Lipšica čaká koncom apríla disciplinárne konanie pre spochybňovanie inšpekčnej služby, podnet podal Žilinka © SITA Všetky práva vyhradené.