PR a inzercia

Energeticky efektívna ochrana obytných priestorov bez použitia klimatizácie

Klíma sa mení, letné horúčavy sú čoraz silnejšie a naše interiéri na pobyt počas dňa nepripravené. Nájsť si energeticky efektívnu ochranu obytných priestorov nie je ale z finančného ani časového hľadiska vždy tak jednoduché. Ako si teda počas neznesiteľných horúčav poradiť?

Ochrániť svoj domov pred horúcim slnkom bez klimatizácie môžete aj s modernými žalúziami alebo markízami. Poďme sa spoločne o tom presvedčiť.

Vonkajšie tienenie v podobe markízy

Každá prekážka pred oknom bráni prenikať slnečným lúčom do interiéru. A dokážu to aj moderné markízy. Odstránia až 90 % slnečnej energie. Takéto vonkajšie tienenie je trikrát účinnejšie ako vnútorné tieniace prvky. Navyše vám markíza pomôže skrášliť a zväčšiť obytný priestor, vďaka čomu si užijete čerstvý vzduch. Tak to s ňou vyskúšajte.

Správne vetranie a žalúzie

Väčšina tepla sa do domu dostáva cez okná. Nočné alebo skoré ranné hodiny by ste preto mali využiť na vpustenie chladného vzduchu do domu či bytu. Hneď ako vyjde slnko a teploty stúpnu, treba všetko zatemniť, aby slnečné lúče neprenikli.

Kvalitné žalúzie je možné namontovať aj dodatočne. Jednoducho sa ovládajú, vytvoria potrebný komfort a veľa toho znesú. Je tiež rozumné umiestniť spálňu na chladnejšiu severnú stranu domu.

Kvalitná izolácia

Izolácia domu zohráva dôležitú úlohu proti teplu aj chladu. Čím je dom lepšie izolovaný, tým ťažšie prenikajú teploty z exteriéru do interiéru. Aby ste si mohli preto užívať leto bez starostí, investícia do dobrej izolácie stien a muriva domu či bytu sa určite vyplatí aj v zime. Hľadať úsporné riešenia je v dnešnej dobe veľmi dôležité, pretože mnohé zdroje paliva a ich dodávka k nám sú ohrozené.

Kombinácia našich tipov by vám v tomto smere mohla veľmi dobre pomôcť.

Zdroj obrázka: Radovan1/Shutterstock.com