PR a inzercia

Plánujete výlety motorkou? Poistite sa výberom kvalitnej prilby

Prilba je azda najdôležitejšou časťou výbavy na motorku, pretože ide o vozidlo, v ktorom nie je naše telo chránené kapotou a kabínou ako v aute. Aj z tohto dôvodu by ste mali investovať do jej výberu nielen peniaze, ale aj čas.

Výber novej prilby je vždy vzrušujúcim, ale aj kritickým momentom. Zorientovať sa v sortimente značky často nie je jednoduché. Ak si plánujete kúpiť prilbu, musíte mať jasno vo svojich vlastných potrebách, pretože každý model je navrhnutý a vyrobený na veľmi špecifický účel.

Na aké vlastnosti by ste si mali dať pozor a čo by ste mali zvážiť pri hľadaní novej a tej najlepšej prilby na motorku? Tu je stručný návod.

Uprednostnite modely „tvarované vetrom“

Rýchlosť pri jazde na motorke je veľká. Takmer všetky modely prilieb sú preto navrhnuté ako keby boli „tvarované vetrom“. Aj vďaka tomu sa váš výkon a bezpečnosť na trati zvýšia, optimalizuje prenikanie vzduchu a zaručuje maximálna stabilita tela pri jazde.

Dizajnom vo veternom tuneli a vývojom špeciálnych spojlerov s dodatočnými aerodynamickými prvkami sa získavajú prilby, ktorých hmotnosť nie je vysoká, čím sa zvyšuje nielen pohodlie, ale aj bezpečnosť, koncentrácia vodiča a znižuje sa stres.

Myslite na ochranu v extrémnych podmienkach

Podmienky pri jazde na motorke sú náročné. Prilby preto musia byť schopné chrániť hlavu jazdca v každom extrémnom prostredí. Takéto prilby odolávajú vysokému namáhaniu. Moderné prilby HJC sa preto riadia veľmi prísnym výrobným procesom, ktorý sa zameriava na výkon, pohodlie a ochranu na najvyššej úrovni. Dôležitým aspektom je ľahkosť, aby sa neunavoval krk a zaručila sa aktívna bezpečnosť, čo zaručujú aj hliníkové vlákna, ponúkajúce maximálnu ochranu a znižujúce hmotnosť.

Nezabudnite štít na tvár

Ochranný štít, o ktorom sa často predpokladá, že iba chráni proti vniknutiu vzduchu, je v skutočnosti ďalšou neoddeliteľnou súčasťou ochranného systému prilby na motorku.

Rovnako ako dioptrické okuliare má (v závislosti od modelu) optickú triedu 1 a zaručuje jasný, neskreslený pohľad na všetko, čo sa pred vami deje.

Nepodceňujte vetranie a pohodlie

Vetranie je kľúčovým aspektom pri prilbe na motorku tiež. Horné vetracie otvory sú umiestnené tam, kde je tlak vzduchu na škrupinu najväčší, aby umožnili vstup čo najväčšieho množstva vzduchu. Dodatočné aerodynamické prvky na chrániči brady slúžia ako dopravník a pomáhajú nasmerovať vzduch do prilby v jazdeckej polohe. Hlava si tak vždy udržiava ideálnu teplotu – v prospech lepšej koncentrácie.

Myslite pri výbere na všetky tieto vlastnosti a uvidíte, že pohodlie pri jazde na motorke si užijete plnými dúškami.

Zdroj obrázka: nampix/Shutterstock.com