PR a inzercia

Výhody drevodomu plynúce z trvalo udržateľnej suroviny

Energeticky úsporné a udržateľné budovy sú v dnešnom komplikovanom a na energiu náročnom svete stále žiadanejšie. Postaviť si rýchlo vysnívaný dom, ktorý nebude závislí od množstva iných zdrojov je v súčasnosti základ úspechu a sľubnej budúcnosti. A práve montovaný drevodom tieto a iné dôležité kritériá spĺňa do posledného detailu.

Ide o spojenie tradičnej výstavby s využitím inovatívnych technológií, ktoré rozumejú nám aj prírode. Poďme sa o tom na základe výhod moderného drevodomu spoločne presvedčiť.

Stavebný materiál, ktorý prispieva k ochrane klímy

Moderné montované drevodomy sa vyznačujú optimálnymi energetickými vlastnosťami a čo najudržateľnejším využitím materiálov. Ako materiál je použité drevo priamo z udržateľne obhospodarovaných lesov v danej oblasti. A keďže sa v dreve viaže veľa oxidu uhličitého, samotný stavebný materiál aktívne prispieva k ochrane klímy.

1 m³ dreva viaže cca 1 tonu CO 2, pričom na montovaný dom sa v priemere spotrebuje približne 30 m³ dreva, čo je asi 10 smrekov na výstavbu montovaného domu s rozlohou 140 m².

Ideálne riešenie pre zdravú klímu v miestnosti

Drevo ako prírodný stavebný materiál štýlovej drevostavby, je samé o sebe „teplé“, ponúka zvláštny pocit pohodlia a príjemnú klímu v miestnosti. Absencia akejkoľvek chemickej ochrany dreva robí bývanie vo vlastných štyroch stenách takéhoto domu preto obzvlášť zdravé. K pocitu šťastia a pohodlia ako bonus prispieva aj vyššia koncentrácia záporných iónov.

Dom, ktorý vyhovuje vašim vlastným potrebám

Kto by niečo také nechcel? Individuálne plánovaný dom, ktorý optimálne vyhovuje vašim vlastným potrebám. Moderná montovaná drevostavba od Wittner Haus vám tieto a iné ďalšie výhody ponúka. V enormne krátkom čase tak získate zdravý dom z trvalo udržateľného materiálu, naplánovaný a vybudovaný spolu s architektom podľa vašich predstáv.

Zdroj obrázka: Dariusz Jarzabek/Shutterstock.com