SprávySvet

Správy ruských médií o britskom jadrovom útoku sú nepravdivé, ohradila sa Johnsonova vláda

25.4.2022 (Webnoviny.sk) – Spojené kráľovstvo uviedlo, že informácie odvysielané v ruskej štátnej televízii, že britský premiér Boris Johnson pohrozil jednostranným jadrovým útokom proti Rusku, sú nepravdivé. Referuje o tom spravodajský web BBC.

Toto nepodložené tvrdenie odznelo minulý piatok na štátnom televíznom kanáli Rossija 1. Moderátorka uvedeného kanála Oľga Skabajevová k videu z návštevy britského premiéra v Indii povedala: „Včera sa tento klaun (Boris Johnson) vyhrážal, že v prípade potreby uskutoční jadrový útok proti Rusku bez konzultácie s NATO.“

Príklad dezinformácií Kremľa

Tá istá moderátorka sa v minulosti zviditeľnila napríklad aj tým, že počas vysielania označila Ukrajinu za teroristický štát a jej bývalého prezidenta Petra Porošenka za teroristu.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Downing Street vo vyhlásení uviedol, že „tieto tvrdenia sú úplne nepravdivé a ide o ďalší príklad dezinformácií, ktoré Kremeľ šíril“.

Citát šírili aj ďalší

„Vláda Spojeného kráľovstva je úplne zjednotená so svojimi spojencami z NATO v podpore Ukrajiny proti ilegálnej invázii Ruska,“ dodala britská vláda vo vyhlásení.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Okrem Skabajevovej tento citát šírili i šéf ruskej vesmírnej agentúry Roskosmos Dmitrij Rogozin a známy moderátor Vladimir Solovjov, ktorí majú na Twitteri, resp. Telegrame, dohromady asi 1,8 milióna sledovateľov.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Správy ruských médií o britskom jadrovom útoku sú nepravdivé, ohradila sa Johnsonova vláda © SITA Všetky práva vyhradené.