SlovenskoSprávy

S prezidentkou Čaputovou je spokojných 55,3 percenta Slovákov, najviac voliči OĽaNO a ďalších dvoch strán

6.5.2022 (Webnoviny.sk) – S prezidentkou Zuzanou Čaputovou je spokojných 55,3 percenta respondentov a nespokojných 41,4 percenta. Vyplýva to z prieskumu agentúra AKO pre televíziu Joj, ktorý zverejnili v diskusnej relácii Na hrane.

Prieskum uskutočnili od 5. do 11. apríla na vzorke tisíc respondentov. Ľuďom položili otázku: „Uplynuli tri roky od zvolenia prezidentky Zuzany Čaputovej. Ako ste spokojný alebo nespokojný s jej prácou?“. Z respondentov sa 3,3 percenta nechcelo alebo nevedelo vyjadriť.

Najviac sú s ňou spokojní sympatizanti strany Progresívne Slovensko, hnutia Obyčajní ľudia a nezávislých osobností a strany Sloboda a solidarita. Viac spokojní ako nespokojní sú s ňou aj sympatizanti Kresťanskodemokratického hnutia aj hnutia Sme rodina. Najmenej jej dôverujú tí, ktorí sa hlásia k strane Hlas – sociálna demokracia, Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko, Slovenská národná strana a Smer – sociálna demokracia. Vôbec jej nedôverujú ľudia, ktorí by volili hnutie Republika.

V prieskume vyššiu spokojnosť uviedli častejšie ženy, najmladší respondenti do 33 rokov, obyvatelia Bratislavského, Trnavského a Banskobystrického kraja. Zároveň v ňom platilo, že so stúpajúcim vzdelaním rástla aj spokojnosť s prezidentkou. Vyššiu nespokojnosť naopak uvádzali nadpriemerne často muži, ľudia vo veku 34 – 65 rokov a ľudia s nízkym vzdelaním. Z regionálneho hľadiska išlo najmä o obyvateľov Trenčianskeho, Prešovského a Nitrianskeho kraja.

Viac k témam: Prieskum, Prieskum dôveryhodnosti politikov
Zdroj: Webnoviny.sk – S prezidentkou Čaputovou je spokojných 55,3 percenta Slovákov, najviac voliči OĽaNO a ďalších dvoch strán © SITA Všetky práva vyhradené.