SlovenskoSprávy

Korčok vidí potenciál v spolupráci Slovenska a Maroka, krajiny by mohli rozvíjať obchod a investície

12.5.2022 (Webnoviny.sk) – Potenciál spolupráce medzi Slovenskom a Marokom vidí šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok (nom. SaS) v oblasti obchodu a investícií, predovšetkým v oblasti energetiky, obnoviteľných zdrojov a zelenej ekonomiky. Minister to povedal po štvrtkovom stretnutí so svojím marockým rezortným kolegom Nasserom Bouritom. Informoval o tom vo svojom profile na sociálnej sieti.

Korčoka teší, že sa vzájomný obchodný obrat oboch krajín za päť rokov zdvojnásobil, a predstavuje takmer 320 miliónov eur za rok 2021. Obaja ministri sa venovali aj diskusii o spolupráci v bezpečnostnej oblasti a o boji s terorizmom.

„Maroko je tiež dôležitým partnerom Európy v otázke riešenia nelegálnej migrácie, ktorá nemá čisto národné riešenie a je potrebné k nej pristupovať koordinovane. Vítam a podporujem ďalší rozvoj politického dialógu a sektorovej spolupráce Maroka s Európskou úniou, ktorý prispieva k ekonomickému rozvoju v celom stredomorskom regióne, k posilňovaniu právneho štátu a rozvoju občianskej spoločnosti,“ skonštatoval Korčok.

Šéf slovenskej diplomacie v marockej Casablance rokoval s predstaviteľmi marockej podnikateľskej konfederácie, s ktorými diskutoval najmä o možných obchodných príležitostiach. Stretol sa aj s honorárnym konzulom Kamilom Ouazzanim Touhamim, ktorý vedie tamojší Honorárny konzulát SR. Poďakoval mu za pomoc občanom Slovenska v Maroku a tiež za posilňovanie ekonomických väzieb medzi oboma krajinami.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Zdroj: Webnoviny.sk – Korčok vidí potenciál v spolupráci Slovenska a Maroka, krajiny by mohli rozvíjať obchod a investície © SITA Všetky práva vyhradené.