SprávySvet

Prezidentka Čaputová sa stretla so Zelenským, navštívila Irpiň aj Boroďanku (foto)

31.5.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 31. mája 2022, 14:26

Prezidentka Zuzana Čaputová v utorok ráno pricestovala na Ukrajinu. Počas krátkej návštevy sa v Kyjeve stretla s prezidentom Volodymyrom Zelenským a vystúpila s príhovorom pred poslancami ukrajinského parlamentu.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Po stretnutí s poslancami bude rokovať aj s predsedom ukrajinskej vlády Denysom Šmyhalom. V tlačovej správe o tom informoval riaditeľ Odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR Jozef Matej.

Predpoludním navštívila prezidentka aj mestá Boroďanka a Irpiň neďaleko Kyjeva, v ktorých ruské jednotky útočili na civilné ciele, školy, kultúrne centrá a obytné domy a boli značne zničené raketovými útokmi a ostreľovaním.

„Že obrázky vojny na Ukrajine už neotvárajú správy neznamená, že utrpenie Ukrajincov je menšie. V Boroďanke a Irpini som na vlastné oči videla stopy skazy, ktorú ruskí vojaci na Ukrajinu priniesli. Stovky kilometrov na východ a na juh aj dnes čelia rovnakej skaze tisíce ďalších ukrajinských civilistov – ženy, muži, deti,“ napísala prezidentka na sociálnej sieti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Prezidentka Čaputová navštívila Ukrajinu (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Vojnové zločiny, Zahraničná cesta
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezidentka Čaputová sa stretla so Zelenským, navštívila Irpiň aj Boroďanku (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.