Ekonomika

Mimoriadne rokovanie tripartity s Hegerom sa uskutoční čoskoro, budú rokovať o reforme verejnej správy

1.6.2022 (Webnoviny.sk) – V pondelok 13. júna by sa malo uskutočniť mimoriadne rokovanie Hospodárskej a sociálnej rady SR za účasti premiéra Eduarda Hegera. Po stredajšom rokovaní vlády o tom informoval samotný predseda vlády Eduard Heger.

Na tomto rokovaní bude podľa neho debatovať s predstaviteľmi samosprávy, ako aj s ostatnými sociálnymi partnermi napríklad o reforme verejnej správy, ktorú štát podľa neho dlhé roky zanedbával. „Chcem si vypočuť argumenty, čo ich trápi,“ povedal premiér.

Zamestnávatelia ponuku premiéra Eduarda Hegera na spoločné stretnutie ešte v utorok privítali. Diskusia by sa podľa nich mala týkať prijímania legislatívy, financovania Protiinflačného balíka a rastúcich cien energií. Predseda vlády sociálnym partnerom prisľúbil vysvetlenie plánovaných krokov vlády a zároveň ich vyzval na konštruktívnu diskusiu s cieľom nájsť riešenia prospešné pre celú spoločnosť.

Viac k témam: Tripartita
Zdroj: Webnoviny.sk – Mimoriadne rokovanie tripartity s Hegerom sa uskutoční čoskoro, budú rokovať o reforme verejnej správy © SITA Všetky práva vyhradené.