SprávySvet

Rusi vraj pri Odese zostrelili lietadlo s muníciou a zasiahli aj „zahraničných žoldnierov“

4.6.2022 (Webnoviny.sk) – Rusko uviedlo, že jeho ozbrojené sily neďaleko čiernomorského prístavu Odesa zostrelili ukrajinské vojenské dopravné lietadlo prevážajúce zbrane a muníciu. Ruský rezort obrany sa zároveň v sobotu vyjadril, že raketový útok v rovnakom regióne zasiahol stanovište „zahraničných žoldnierov“.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ukrajinskí predstavitelia predtým viedli, že v Odeskej oblasti dopadla raketa na poľnohospodársky podnik. Ruské rakety podľa Moskvy zasiahli v Sumskej oblasti delostrelecké výcvikové centrum, v ktorom ukrajinských vojakov cvičili zahraniční inštruktori. Informuje o tom portál bbc.com.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Šéf vojenskej správy Slovjanska Vadym Ljach uviedol, že z mesta denne odchádzajú stovky ľudí a tento týždeň sa evakuácia takmer zdvojnásobila. Približne 70 až 100 ľudí sa každý deň evakuuje do mesta Dnipro a 100 až 200 ľudí denne odchádza do iných častí Ukrajiny, uviedol Ljach. Dodal, že „k odchodu ľudí donútil“ raketový úder, ktorý v utorok v meste zabil troch jeho obyvateľov. Informuje o tom portál cnn.com.

Viac k témam: Odesa, rusko-ukrajinský konflikt, Slovjansk
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi vraj pri Odese zostrelili lietadlo s muníciou a zasiahli aj „zahraničných žoldnierov“ © SITA Všetky práva vyhradené.