Ekonomika

Boj s koronavírusom vyšiel vlani Správu štátnych hmotných rezerv na viac než 50 miliónov eur

12.6.2022 (Webnoviny.sk) – Správa štátnych hmotných rezerv (SŠHR) sa vlani počas mimoriadnej situácie spôsobenej koronavírusom podieľala na protiepidemických opatreniach a doplnila pohotovostné zásoby zdravotníckeho materiálu v hodnote takmer 53 miliónov eur. Vyplýva to z návrhu záverečného účtu SŠHR za rok 2021, ktorý tento týždeň vláda vzala na vedomie.

Z celkovej sumy 53 miliónov eur bolo 25 miliónov refundovaných z európskych prostriedkov. Eurofondy z operačného programu Kvalita životného prostredia spolufinancovali realizáciu projektu Zabezpečenie ochranných a zdravotníckych pomôcok na boj s pandémiou COVID-19 v SŠHR.

Správa rezerv v roku 2021 tak zo štátneho rozpočtu čerpala na doplnenie zdravotníckeho materiálu v súvislosti s pandémiou 28 miliónov eur.

Hmotné rezervy sú určené na zabezpečenie potravinovej, energetickej a ropnej bezpečnosti štátu, mobilizačné rezervy a pohotovostné zásoby slúžia na účely zabezpečenia obrany, hospodárskej mobilizácie a na ochranu obyvateľstva alebo majetku v krízových situáciách.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Štátne hmotné rezervy
Zdroj: Webnoviny.sk – Boj s koronavírusom vyšiel vlani Správu štátnych hmotných rezerv na viac než 50 miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.