SlovenskoSprávy

Najvyšší súd rozhodol vo veci otcovraždy, Imrich si odsedí 25 rokov

21.6.2022 (Webnoviny.sk) – Za úkladnú vraždu svojho otca si Imrich Juročko odsedí 25 rokov vo väzenskom ústave s maximálnym stupňom stráženia.

Telo v aute zapálil

Rozhodol o tom v utorok senát Najvyššieho súdu SR (NS SR), keď potvrdil verdikt Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) z marca tohto roka a zamietol odvolanie obžalovaného. Rozhodnutie najvyššieho súdu je právoplatné.

Podľa orgánov činných v trestnom konaní sa Imrich Juročko skutku dopustil koncom roka 2019. Svojho otca Imricha zavraždil opakovanými údermi tupým predmetom do hlavy a následne ho v aute s pomocou benzínu zapálil.

Zištný motív

Skutok sa stal medzi obcami Zlaté a Nižný Tvarožec v okrese Bardejov. Podľa polície konal Juročko pre zištný motív.

Obžalovaný v odvolaní argumentoval pochybeniami vo vyšetrovaní, rozpormi vo výpovediach svedkov a nedostatočným dokazovaním pred prvostupňovým súdom. Podľa odvolacieho súdu však ŠTS vo veci správne ustálil skutkový stav a následne ho spravodlivo posúdil.

„Dôkazy preukazujú, že to bol obžalovaný, ktorý sa trestného činu dopustil,“ uviedla predsedníčka senátu najvyššieho súdu Martina Zeleňáková. Zároveň NS SR nariadil Juročkovi, ktorý bol väzobne stíhaný, okamžitý výkon trestu.

Viac k témam: Súdy, Úkladná vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Najvyšší súd rozhodol vo veci otcovraždy, Imrich si odsedí 25 rokov © SITA Všetky práva vyhradené.