SlovenskoSprávy

V Bratislave sa ukázali králi, ktorých tu v minulosti korunovali. Ferdinand IV. išiel na čele sprievodu (video+foto)

30.7.2022 (Webnoviny.sk) – V Bratislave sa v sobotu konal slávnostný sprievod, ktorý bol súčasťou podujatia Bratislavské korunovačné dni. Približne 250 účinkujúcich zo Slovenska, Česka, Maďarska a Poľska sa o 13:00 vydalo na cestu v slávnostnom sprievode z Bratislavského hradu.

Sprievod zakončil svoju cestu na Hlavnom námestí. Tu sa uskutočnilo slávnostné odovzdávanie zlatej zberateľskej euromince pri príležitosti 450. výročia korunovácie Rudolfa, ktorú vydáva Národná banka Slovenska.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Bratislavské korunovačné dni 2022 (fotografie)

V korunovačnom sprievode bolo možné sledovať jednotlivých kráľov, ktorých v Bratislave v minulosti korunovali, spolu s ich dobovým sprievodom. Kráľ Ferdinand IV. išiel na koni aj so svojou suitou na čele sprievodu. V sprievode pred korunovačnými klenotmi kráčalo aj duchovenstvo na čele s arcibiskupom.

Počas celého sprievodu na Hlavnom námestí herold prinášal o historických súvislostiach korunovácií a len čo sa ukázal sprievod, predstavil aj jeho jednotlivé zložky.

https://cdnv.webnoviny.sk/sites/32/2022/07/bratislavske-korunovacne-slavnosti.mp4

Viac k témam: Bratislavské korunovačné dni 2022
Zdroj: Webnoviny.sk – V Bratislave sa ukázali králi, ktorých tu v minulosti korunovali. Ferdinand IV. išiel na čele sprievodu (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.