Ekonomika

Miera nezamestnanosti klesá naprieč celým Slovenskom, v štyroch okresoch však stále presahuje 15 percent (video)

19.8.2022 (Webnoviny.sk) – Okres Rimavská Sobota zostal aj v júli okresom s najvyššou mierou nezamestnanosti na Slovensku. Medzimesačne pritom klesla o 0,33 percentuálneho bodu na 18,83 percenta.

Okresy s najvyššou mierou nezamestnanosti

Druhú najvyššiu mieru evidovanej nezamestnanosti mal minulý mesiac okres Kežmarok, a to 17,12 percenta. Oproti júnu išlo o pokles o 0,21 percentuálneho bodu.

Do trojice okresov s najvyššou nezamestnanosťou sa zaradil okres Revúca. V tomto okrese sa miera evidovanej nezamestnanosti znížila o 0,30 percentuálneho bodu na 16,70 percenta.

Nad úrovňou 15 percent bola miera nezamestnanosti aj v okrese Sabinov, kde medzimesačne klesla o 0,17 percentuálneho bodu na 15,18 percenta. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

V Bratislave je najnižšia miera nezamestnanosti

Miera evidovanej nezamestnanosti v minulom mesiaci klesla v 41 okresoch, vzrástla v 36 okresoch a v dvoch okresoch sa jej výška nezmenila. Nezamestnanosť pritom najviac medzimesačne stúpla v okrese Krupina, a to o 0,21 percentuálneho bodu.

Najviac sa nezamestnanosť oproti júnu tohto roka znížila v okrese Michalovce, a to o 0,66 percentuálneho bodu. Najnižšia miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku bola na konci minulého mesiaca v okrese Bratislava V.

Z celkového počtu ekonomicky aktívnych osôb bolo v tomto okrese 2,58 percenta disponibilných nezamestnaných, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Zamestnanosť sa postupne zvyšuje

Mieru evidovanej nezamestnanosti pod tromi percentami vykázali aj okresy Ilava,Trenčín a Nitra. V okrese Ilava miera evidovanej nezamestnanosti minulý mesiac dosiahla 2,66 percenta, v okrese Trenčín 2,75 percenta a v okrese Nitra 2,79 percenta.

Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku v júli medzimesačne klesla o 0,05 percentuálneho bodu na 6,23 percenta. Na štvrtkovej tlačovej besede o tom informoval minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak (Sme rodina).

Za posledný rok sa podľa neho znížil počet nezamestnaných na Slovensku takmer o 38,7 tisíca. Rezort práce a sociálnych vecí sa chce podľa Krajniaka pri znižovaní nezamestnanosti sústrediť na tri kraje, a to Banskobystrický, Prešovský a Košický.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Miera nezamestnanosti
Zdroj: Webnoviny.sk – Miera nezamestnanosti klesá naprieč celým Slovenskom, v štyroch okresoch však stále presahuje 15 percent (video) © SITA Všetky práva vyhradené.