SprávySvet

Putin a Zelenskyj nebudú mať priamu schôdzku. Invázia sa môže zmeniť na zdĺhavý konflikt, tvrdí zástupca Ruska Gatilov

22.8.2022 (Webnoviny.sk) – Stály zástupca Ruska pri Organizácii Spojených národov v Ženeve Gennadij Gatilov vylúčil možnosť vyriešenia vojny na Ukrajine vyjednávaním a upozornil, že invázia by sa mohla zmeniť na zdĺhavý konflikt. Gatilov zároveň uviedol, že medzi ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským a ruským lídrom Vladimirom Putinom nebude priama schôdzka. Informuje o tom portál bbc.com.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Gatilov tvrdí, že Kyjev a Moskva boli v apríli „veľmi blízko“ k dohode o ukončení konfliktu a obvinil západné krajiny z toho, že konflikt predlžujú „do posledného Ukrajinca“. „Čím dlhšie konflikt pokračuje, tým náročnejšie bude dosiahnutie diplomatického riešenia,“ povedal. Ocenil však snahu tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, ktorý udržiava úzke pracovné vzťahy s Putinom v „snahe urobiť čo najviac“ v záujme uľahčenia dialógu medzi Ruskom a Ukrajinou.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Putin a Zelenskyj nebudú mať priamu schôdzku. Invázia sa môže zmeniť na zdĺhavý konflikt, tvrdí zástupca Ruska Gatilov © SITA Všetky práva vyhradené.