SlovenskoSprávy

Kandidát na banskobystrického Župana Marek Modranský sa chce venovať predovšetkým doprave

24.8.2022 (Webnoviny.sk) – Verejná doprava v Banskobystrickom kraji je nosnou témou volebného programu nezávislého kandidáta na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Mareka Modranského, ktorý je expertom s takmer 20-ročnou praxou v tejto oblasti.

Svoju kampaň si financuje sám

Ako dnes uviedol na tlačovej konferencii, podarilo sa mu už vyzbierať ako občianskemu kandidátovi zákonných najmenej 1 000 podpisov a môže tak oficiálne podať svoju kandidatúru na post župana v BBSK.

Modranský sa bude zároveň uchádzať aj o post poslanca v krajskom zastupiteľstve a tiež o poslanecké kreslo v Banskobystrickom mestskom zastupiteľstve, kde pôsobí aj v súčasnosti.

Svoju kampaň si financujem sám z vlastných zdrojov, ktoré sú premietnuté aj cez transparentný účet. Nemienim vynakladať ďalšie cudzie zdroje na masívnu kampaň a pretekať sa v počte billboardov,“ uviedol kandidát na župana s tým, že jeho kampaň má mať pre ľudí nie kvantitatívnu úroveň, ale kvalitatívnu a obsahovú hodnotu.

Chce napraviť škody v doprave

Modranského program obsahuje všetky oblasti, ktoré má kraj určené zákonom a sú potrebné pre život v kraji. Jeho prioritou je verejná doprava, pričom v tejto oblasti chce napraviť škody, ktoré v tejto oblasti spôsobilo súčasné vedenie BBSK po finančnej, zmluvnej a vzťahovej stránke.

Projekty kraja musia byť podľa experta na dopravu nastavené udržateľne aj bez pomoci eurofondov a ceny cestovného musia zohľadniť socio-ekonomické pomery v kraji.

Formou doplnkovej mikrobusovej dopravy chce kandidát na župana riešiť nedostatočnú ponuku verejnej dopravy vo viacerých regiónoch kraja.

Navrhujem zmenu usporiadania interiéru autobusov tak, aby sme mohli na bežných prímestských linkách poskytnúť možnosť cestujúcim prepravovať bicykel,“ uviedol s tým, že ide o podporu kombinovanej dopravy aj v kopcovitých oblastiach.

Modranský sa tiež vo svojom programe podrobne venuje smart riešeniam a integrovanej doprave.

Silná konkurencia kandidátov

Okrem Modranského kandidatúru na župana ohlásil súčasný podpredseda BBSK Ondrej Lunter, ktorý kandiduje ako nezávislý s podporou strán Sloboda a Solidarita, KDH, Progresívne Slovensko, SPOLU, OKS, Aliancia a strany Hlas – sociálna demokracia.

O krajské predsednícke kreslo chcú zviesť boj aj poslanec Národnej rady SR Miroslav Suja za hnutie Republika a predseda konzervatívnej politickej strany Národná koalícia Rudolf Huliak. Piatym uchádzačom je poslanec Národnej rady SR Marek Kotleba za ĽSNS – brat predsedu strany Mariána Kotlebu.

Posledným doteraz známym kandidátom na post župana v Banskobystrickom kraji je predseda predstavenstva SAD Zvolen Adrián Polóny, ktorý bude kandidovať ako nezávislý kandidát s podporou strany Smer-SD a Strany moderného Slovenska.

Viac k témam: Kandidát, Krajské voľby, Župan
Zdroj: Webnoviny.sk – Kandidát na banskobystrického Župana Marek Modranský sa chce venovať predovšetkým doprave © SITA Všetky práva vyhradené.