SlovenskoSprávy

Korčok: Všetci, ktorí si zatvárajú oči pred agresiou voči Ukrajine pošliapavajú odkaz SNP

29.8.2022 (Webnoviny.sk) – Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (SaS) tvrdí, že všetci, ktorí si zatvárajú oči pred agresiou voči Ukrajine pošliapavajú odkaz Slovenského národného povstania (SNP).

Podľa Korčoka mnohí účastníci SNP prejavili pri oslobodzovaní nášho územia skutočné vlastenectvo a mnohí za to položili svoje životy. V tlačovej správe o tom informoval komunikačný odbor ministerstva zahraničia.

„Vďaka vypuknutiu SNP sa Slovensko postavilo na správnu stranu dejín. Tí, čo porušujú ľudské i medzinárodné práva, pošliapavajú odkaz SNP,“ uviedol Korčok. Je presvedčený, že na správnej strane chce Slovensko stáť aj dnes, a preto musíme dokázať, že sa vieme postaviť za demokratické hodnoty a princípy.

„Povstanie je dôležitým míľnikom našej histórie, keď sme pred očami demokratického sveta dokázali, že chceme byť jeho súčasťou,“ dodal Korčok.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, SNP Slovenské národné povstanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Korčok: Všetci, ktorí si zatvárajú oči pred agresiou voči Ukrajine pošliapavajú odkaz SNP © SITA Všetky práva vyhradené.