SlovenskoSprávy

Matovič si myslí, že po odchode SaS a Sulíka nebudú vo vláde konflikty. Čaká však spiknutie proti nemu

11.9.2022 (Webnoviny.sk) – Po odchode SaS a Richarda Sulíka (SaS) nebudú vo vláde konflikty, myslí si minister financií Igor Matovič (OĽaNO). Predpokladá, že SaS sa spojí s inými opozičnými stranami na jeho odvolanie. Povedal to v relácii televízie Markíza Na telo s Michalom Kovačičom.

Viac o téme: Koaličná kríza

Podľa predsedu parlamentného finančného výboru Mariána Viskupiča (SaS) poslanci SaS v Národnej rade SR čakajú, kto sa bude uchádzať o ich hlasy v parlamente a dodal, že nik nemá istú ich podporu. Nechystá sa opustiť svoj post predsedu výboru. Matovič ho však vyzval na odstúpenie. Minister financií dodal, že počet predsedov výborov, ktorý má SaS, je v rozpore s parlamentnými tradíciami.

Viskupič sa tiež vyjadril, že sú prístupní rokovaniam o štátnom rozpočte na budúci rok, no podpora nie je istá. Podľa Matoviča si rozpočtové provizórium nemožno dovoliť. Nechcel odpovedať, či v prípade provizória pôjdu do predčasných volieb. Viskupič trvá na tom, že odstúpenie jedného človeka by zabezpečilo prežitie štvorkoalície a zvýšenie šancí na schválenie rozpočtu.

Viac k témam: Demisia, Koaličná kríza, menšinová vláda, pád vlády, rozpad vlády
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič si myslí, že po odchode SaS a Sulíka nebudú vo vláde konflikty. Čaká však spiknutie proti nemu © SITA Všetky práva vyhradené.