SlovenskoSprávy

Mali by ste držať hubu, povedal Matovič poslancom Smeru aj Hlasu. Označil ich za mafiánov, zlodejov a vrahov

13.9.2022 (Webnoviny.sk) –  (OĽaNO) na mimoriadnej schôdzi Národnej rady SR, ktorá rokuje o návrhu na vyslovenie nedôvery Mikulcovi.

Návrh na konanie schôdze iniciovala opozičná strana Smer – sociálna demokracia. Ide už o siedmy pokus o odvolanie Mikulca z postu šéfa rezortu vnútra.

Mafiáni, zlodeji a vrahovia

Matovič pripomenul, že už 17 bývalých nominantov Smeru-SD v rôznych funkciách bolo právoplatne odsúdených, 25 čelí obžalobe a ďalších 17 je obvinených.

„Mali by ste držať hubu,“ povedal poslancom Smeru-SD ako aj Hlasu-SD. Zároveň ich označil za mafiánov, zlodejov a vrahov.

Predseda Smeru-SD Robert Fico, ktorý predniesol návrh na odvolanie Mikulca, je podľa Matoviča skorumpovaný mafián, nehanebník a hajzel. „Držím palce Romanovi Mikulcovi,“ doplnil Matovič.

Vytvorili monštrózny systém

Samotný minister Mikulec na pôde parlamentu povedal, že trestné konania boli manipulované práve za vlády Smeru-SD. „Za vašej vlády sa takéto veci diali, nie dnes,“ zdôraznil minister.

Pripomenul pritom vlastné trestné stíhanie, v rámci ktorého bol právoplatne oslobodený. „Ten monštrózny systém ste vytvorili vy,“ povedal Mikulec Robertovi Ficovi.

Viac k témam: Mimoriadna schôdza parlamentu, Minister vnútra SR, Odvolávanie Mikulca, Rokovanie NR SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Mali by ste držať hubu, povedal Matovič poslancom Smeru aj Hlasu. Označil ich za mafiánov, zlodejov a vrahov © SITA Všetky práva vyhradené.