SprávySvet

Na pohrebe britskej panovníčky Alžbety II. sa zúčastnia stovky zahraničných lídrov, Putin či Lukašenko pozvanie nedostali

13.9.2022 (Webnoviny.sk) – Na štátnom pohrebe zosnulej britskej kráľovnej Alžbety II. sa zúčastní približne 500 zahraničných lídrov. Britskí predstavitelia však uviedli, že zástupcom Ruska, Bieloruska a Mjanmarska pozvánky nezaslali.

Pohreb sa bude konať v pondelok 19. septembra vo Westminsterskom opátstve v Londýne. Očakáva sa účasť vedúcich predstaviteľov väčšiny krajín Spoločenstva národov vrátane Austrálie, Nového Zélandu a Kanady.

Medzi prítomnými prezidentmi budú Američan Joe Biden, Francúz Emmanuel Macron, Nemec Frank-Walter Steinmeier, Talian Sergio Mattarella, Turek Recep Tayyip Erdogan i Brazílčan Jair Bolsonaro.

Pri spomenutej príležitosti vycestujú do Londýna taktiež japonský cisár Naruhito a španielsky kráľ Filip VI. s kráľovnou Letiziou či bývalý španielsky panovník Juan Carlos I. s kráľovnou Sofiou.

Viac k témam: Pohreb, Úmrtie britskej kráľovnej Alžbety II.
Zdroj: Webnoviny.sk – Na pohrebe britskej panovníčky Alžbety II. sa zúčastnia stovky zahraničných lídrov, Putin či Lukašenko pozvanie nedostali © SITA Všetky práva vyhradené.