IT

Nový šifrovaný disk IronKey Keypad 200

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila uvedenie USB flash disku Kingston IronKey Keypad 200 (KP200), ktorý ako prvý vo svojej kategórii prináša najnovšie zabezpečenie dát podľa normy FIPS 140-3 Level 3.

Disk IronKey™ Keypad 200 bol vyrobený s cieľom zaistiť robustnú ochranu dát a flexibilitu použitia. Ponúka 256-bitové hardvérové šifrovanie XTS-AES a množstvo funkcií nezávislých na operačnom systéme. Disk má tiež vstavanú dobíjaciu batériu a alfanumerickú klávesnicu pre ľahké zadávanie prístupového PIN kódu, takže sa dá odomknúť bez externého napájania a softvéru. Po odomknutí môžu používatelia pristupovať k svojim dátam pripojením disku k akémukoľvek zariadeniu, ktoré podporuje flash úložisko s rozhraním USB-A. To umožňuje jednoduché použitie so širokou škálou IT systémov.

Disk KP200 má certifikát FIPS-140-3 Level 3 (vystavenie oficiálneho certifikátu práve prebieha) pre zabezpečenie na armádnej úrovni a elektronické obvody disku sú potiahnuté odolným epoxidovým náterom, ktorý znemožňuje prístup k interným súčastiam bez ich poškodenia. Pre ďalšie zvýšenie ochrany je klávesnica potiahnutá ochrannou polymérovou vrstvou, ktorá zabraňuje analýze odtlačkov prstov na tlačidlách.

KP200 umožňuje používať samostatné PIN kódy pre správcov a používateľov. Pri desiatich neúspešných pokusoch o prihlásenie sa automaticky zablokuje PIN kód používateľa, no ak sú povolené oba PIN kódy, je možné na obnovenie PIN kódu používateľa a prístupu k diskovej jednotke použiť PIN kód správcu. Ak je samotný PIN kód správcu zadaný desaťkrát po sebe chybne, vstavaná ochrana hrubou silou disk kryptograficky vymaže, čím trvalo zničí dáta a resetuje zariadenie. Okrem toho je možné chrániť disk pred malwarom z nedôveryhodných systémov pomocou dvoch režimov povoľujúcich iba čítanie dát. To umožňuje chrániť disk proti zápisu počas konkrétnej relácie alebo globálne vo všetkých používateľských reláciách.

USB disk Kingston IronKey Keypad 200 ponúka pamäťové kapacity od 8 GB do 128 GB, obmedzenú trojročnú záruku s bezplatnou technickou podporou a legendárnu spoľahlivosť značky Kingston.