SlovenskoSprávy

Rely+On Virkon od spoločnosti LANXESS je účinný proti vírusu opičích kiahní

13.9.2022 (Webnoviny.sk) –
Účinnosť prípravku Rely+On Virkon bola vedecky preukázaná
Kľúčom k prevencii prenosu je dezinfekcia
Hygiena je nevyhnutná na prevenciu infekcie

Keďže počet prípadov opičích kiahní stále pribúda a šíria sa po celom svete, ministerstvá zdravotníctva poskytujú rady a usmernenia, ako zabrániť prenosu tejto choroby. Najdôležitejšie z nich je dodržiavanie hygieny a používanie dezinfekcie.

Vysoko účinný dezinfekčný prostriedok Rely+On Virkon od špecializovanej chemickej spoločnosti LANXESS je účinný proti vírusu opičích kiahní. Výrobok sa používa na dezinfekciu povrchov v nemocniciach, zdravotníckych a inštitucionálnych zariadeniach, na letiskách, termináloch verejnej dopravy, klinikách, v nákupných centrách a na mnohých ďalších miestach. Francois Martignoni, vedúci divízie dezinfekčných prostriedkov pre ľudské zdravie spoločnosti LANXESS, povedal: „Dodržiavanie hygieny musí byť vždy súčasťou našej každodennej rutiny, ale výber dezinfekčného prostriedku, ktorý preukázateľne ničí cieľový patogén, je tiež veľmi dôležitý.“

Rely+On Virkon rýchlo ničí vírus opičích kiahní

Nezávislé testy preukázali, že Rely+On Virkon ničí blízko príbuzný náhradný kmeň vírusu opičích kiahní, ktorý sa v súčasnosti šíri. „Z týchto testov možno vyvodiť záver, že Rely+On Virkon je účinný aj proti vírusu opičích kiahní,“ povedal Martignoni.

V nezávislých testoch bol Rely+On Virkon preukázal účinnosť proti kmeňu vírusu kiahní pri pomere riedenia 1:100 pri 15-minútovom kontakte. To zodpovedá testovacím podmienkam stanoveným francúzskou asociáciou AFNOR a dokazuje výkonnosť a vhodnosť prípravku Rely+On Virkon na praktické použitie. Rely+On Virkon sa pri aplikácii riedi a strieka na tvrdé povrchy.

Obchodná jednotka LANXESS Material Protection Products vyrába širokú škálu vedecky podložených biocídnych technológií pod značkou Virkon. Viac informácií nájdete na stránke www.relyondisinfection.com.

Nemecký LANXESS patrí medzi svetovú špičku v špeciálnej chémii

Spoločnosť LANXESS je vedúcim chemickým koncernom, ktorý v roku 2021 dosiahol obrat 7,6 miliardy EUR a v súčasnosti zamestnáva približne 14 900 zamestnancov v 33 krajinách. Kľúčovým odvetvím podnikania spoločnosti LANXESS je vývoj, výroba a predaj chemických medziproduktov, aditív, špeciálnych chemikálií a plastov. LANXESS je členom popredných indexov trvalej udržateľnosti Dow Jones Sustainability Index (DJSI World a DJSI Europe) a FTSE4Good.

Viac informácií o firme nájdete na www.lanxess.com a sociálnych sieťach twitter.com/LANXESS, facebook.com/LANXESS, linkedin.com/company/lanxess a youtube.com/lanxess.

Tento článok nie je autorským obsahom Webnoviny.sk. Bol dodaný klientom, uverejnený ako platený PR článok.

Viac k témam: Dezinfekcia, LANXESS, opičie kiahne, PR, Rely+On Virkon
Zdroj: Webnoviny.sk – Rely+On Virkon od spoločnosti LANXESS je účinný proti vírusu opičích kiahní © SITA Všetky práva vyhradené.