SprávySvet

V samozvanej Luhanskej ľudovej republike došlo podľa Rusov k teroristickému útoku, o život prišiel tunajší generálny prokurátor

16.9.2022 (Webnoviny.sk) – V samozvanej Luhanskej ľudovej republike na východe Ukrajiny prišiel o život tamojší generálny prokurátor. Referuje o tom spravodajský web CNN s odvolaním sa na jej vodcu Leonida Pasečnika. Ten zabitie prokurátora na Telegrame označil za „teroristický čin“.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

„V piatok boli v dôsledku teroristického činu zabití generálny prokurátor Luhanskej ľudovej republiky Sergej Gorenko a jeho zástupkyňa Jekaterina Steglenková,“ uviedol Pasečnik. Vyšetrovací výbor Ruskej federácie oznámil, že začne trestné vyšetrovanie útoku.

Takéto útoky v meste Luhansk sú veľmi zriedkavé. Nie je jasné, ako boli obete zabité. Na internete sa však šírilo video, na ktorom vidieť, ako v centre Luhanska stúpa dym z jednej z budov.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – V samozvanej Luhanskej ľudovej republike došlo podľa Rusov k teroristickému útoku, o život prišiel tunajší generálny prokurátor © SITA Všetky práva vyhradené.